Hava Durumu

'Süper Ay' değil tortilla ekmeğiymiş...

Ay'ın Dünya'ya en yakın geçişini yapması, tüm dünyada ilgiyle izlendi. Türkiye'de en çok paylaşılan "Süper Ay" fotoğraflarından biri ise adeta sosyal medya gündemine oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Süper Ay' değil tortilla ekmeğiymiş...
Dün tüm dünya 'Süper Ay'ı konuşurken Türkiye'de sosyal medyada bu fotoğraf hızla yayıldı. Bir anda Türkiye gündemine oturan fotoğrafı binlerce kişi paylaşırken, fotoğrafla ilgili ise binlerce de yorum yapıldı. 

\"\"

SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Fotoğrafın mizahi yönü üzerine tartışmalar başlarken, kimi 'çok saçma' kimi ise 'zekice' yorumlarını yaptı. İlk başta bir Türk tarafından paylaşıldığı zannedilen fotoğrafın, daha sonra Meksikalı bir kullanıcı tarafından paylaşıldığı söylendi. Ancak fotoğrafın 20 Haziran'da Imgur'a "sheephurrrdurrr" adlı kullanıcı tarafından yüklendiği ortaya çıktı.

\"\"

İşte fotoğrafın hikayesi;

Tartışma daha fazla uzamadan fotoğrafın izi sürüldü ve dün bu fotoğrafı ilk kez Reddit'te, Meksikalı kullanıcı "Ayayoska" isimli kullanıcının paylaştığı ortaya çıktı. "Bugünün Süper Ay'ı" başlıklı paylaşımda orada da esprilere neden oldu. Cama yapıştırılan şey ise lavaş değil Meksika'nın meşhur tortilla ekmeğiydi. 

Fotoğrafın izini biraz daha sürünce, internete ilk kimin yüklediğine de ulaşıldı. Imgur'a bu fotoğrafı ilk kez "sheephurrrdurrr" adlı kullanıcı 20 Haziran'da yüklemiş. Paylaşımın üstünde şu ifade yer alıyor: "Bu gece 50 yıldır ilk kez yaz gündönümü dolunaya denk geliyor! İşte Yeni Zelanda'daki balkonumdan bir fotoğraf"

\"\"

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.