Hava Durumu

İyi insanlar, arkadaşlar...

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 07:45

Uluslararası bir şirkette yönetici. Birkaç yabancı dil konuşuyor. İngiltere'de yüksek lisans yapmış. Başarılı bir Türk kadını. Zaman, zaman deneyimlerini paylaşıyor. Dünyada gelişen teknolojilerden bahsediyor.
Anlattığı şeye bakan yok. Yorum yapacaklar ya. Yapmazlarsa çatlayacaklar. İlle de bir şeyler yazmaları gerek. Ne diyorlar biliyor musunuz? "Sen önce Türkçe'yi öğren hanımefendi!" Ne dediğinin önemi yok yani. Nasıl dediği daha önemli! Bilgi sahibi değiliz ama fikir sahibiyiz. Kadın o kadar kibar ve nazik ki
Cevap veriyor; "Ben Hollanda'da doğdum, büyüdüm. Oralarda okudum. Türkçe ifadelerimde imla hatalarım olabilir. Kusura bakmayın. Ne dediğimin anlaşıldığını düşünüyorum" diyor.
Sen misin böyle diyen! Okumuşsun, okumuşsun ama bir Türkçe yazmayı öğrenememişsin falan filan...
Yani sizin ne dediğinizin tabii ki önemi var ama asıl olan dinleyenin okuyanın ne anladığıdır.
Mesela; Biri konuşuyor. Hararetli hararetli anlatıyor. Dinleyenlerden bir tanesi; "Helal olsun. Süpersin.
Diğeri; Adam müthiş dinletiyor ya."
Bir diğeri; "Görüyor musun nasıl sallıyor. Adamın hiçbir şeyden haberi yok" diyor.
Aynı yere aynı pencereden bakıyoruz ama aynı şeyleri görmüyoruz. Farklılıklarımız var. Eğitim, kültür, aile, çevre ve sosyolojik ayrışmalarımız birbirimizden ayrı görmemize ve düşünmemize sebep oluyor. Bu bazen kurduğumuz ya da söylediğimiz bir cümlenin bile farklı anlaşılmasına sebep olmaktadır. Ali Ay diyor ki; "Ben Paul Le Guen'in yanındayım"
Tamam. Eyvallah. Yanındasın da! Sizin yanınızda kimse kalmadı. Bazen hatta her zaman, arkanıza ve yanınıza da bakmanız gerekiyor. Kimse yok. Kamuoyuna kulak vermek gerekir.
Tıs yok. Yapayalnızsınız. Ama diyorsunuz ki! Ben teknik direktörümün yanındayım. İyi de ilk defa farklılıklara rağmen başkan ve teknik direktörün gitmesi ile ilgili algı oluştu.Top yuvarlak tabii. Bitiş düdüğü ile maçın sonucunu öğreneceğiz. Favori Galatasaray. Olası alınacak puan ve puanlar. Nefes almamızı güçlendirir. Çıkmayan candan ümit kesilmez. Biz bu olmamalıyız. Aciz duruma düşürüldük.
Bir tarafımız; "Biz Bursasporuz güçlüyüz" diyor. Diğer tarafımız "bizi ne hale düşürdüler" diyor.
Duygu ile mantığımız kavga ediyor. Tek sebebi var. Beceriksiz yönetim.
İyi insanlar, arkadaşlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.