Hava Durumu

Ah Marmara ah...

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2018 08:08

Bursa'nın aslında bir sahil kenti olduğunu çok geç anladık! Gemlik'le Mudanya'nın önemini geç kavradık. 20 yıl önce falan sırf havuza- denize girmek için, 12 saat tıngır mıngır Mersin'e Antalya'ya giderdik. Geçen gün Tirilye'ye giderken, panoramik görüntünün Kaş'la (Antalya) ne kadar büyük benzerlik taşıdığını şaşırarak fark ettim.
Misal şu fotoğrafın, Antalya Konyaaltı plajından, Altınoluk'taki Kadırga koyundan ne farkı var!
Burası Eşkel. İnternet editörü arkadaşlar bu fotoğrafın da içinde yer aldığı habere, 'Akdeniz değil Bursa' başlığını atmışlar.
Vakti zamanında Marmara'yı turizme hizmet edecek şekilde değil de, sanayiye yardım ve yataklık edecek şekilde planlayanların yakasında iki elim, hem bu dünyada, hem ahirette...

BURSA'NIN PLAJLARI

Haberden ilham aldım, 'Bursa'nın plajları'nı sizin için araştırdım desem yalan olur.
Şu an elimde 'Bursa'nın Plajları' ismini taşıyan tuğla gibi kalın, atlas gibi geniş kocaman bir kitap var. Ve... Plajlar say say bitmiyor: Küçükkumla, Kumsaz, Kurşunlu, Kurşunlu Kadınlar, Gemsaz, Narlı, Eşkel Esence, Eğerce, Mesudiye, Güzelyalı, Altıntaş, Altınkum, Tirilye, Kumyaka, Yeniköy, Malkara, Kurşunlu (Karacabey), Orhangazi Halk Plajı ve İznik İnciraltı.
6'sı Gemlik'te, 8'i Mudanya'da, 3'ü Karacabey'de, 2'si de İznik Gölü kıyısında.
(Biz Bursalılar'ın 'İznik Gölü'nde denize girmek' ve 'Uludağ'ya çıkmak' gibi dil bilgisi adetlerimiz var.)
Bursa'da 20 civarında halk plajı olduğu, kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?
Denize girilen yer diye saysak liste herhalde 100'leri geçer.
Kitaptaki plaj fotoğraflarına uzun uzun baktım.
Çoğu plajın Ege'dekilerden Akdeniz'dekilerden fazlası var eksiği yok, inanın.

BİR-İKİ ADAM...

Pazartesi adetlerimden biri, 'puan durumu' incelemesi. 3 maç yapmışız, sadece Fener'e yenilmişiz. Tam 'Fener'e yenilmek normal' deyip geçecektim ki, dikkat ettim Fener sadece bizi yenmiş, geri kalan herkese yenilmiş. Takım, 2 puan nedeniyle, düşme potasının bir tık üzerinde. 2 kere yenilip bir kere yenenler bile ohoo çok üzerimizde.
Ve fakat, kentin futbolla ve Bursaspor'la ilgili kesimlerinin 3 maçlık periyottaki mücadeleden memnun kaldığını söylemeden geçmeyelim. Aslında bize, topu ayağına aldığında, 'şimdi bir aksiyon yapacak, pozisyon yaratacak!' diyebileceğimiz spektaküler bir-iki adam lazım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.