Hava Durumu

Bu paraya kim olsa dirilir!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2019 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2019 08:30

Hakikaten balya o kadar sağlam ki, bu para ölüyü bile diriltir.
Efendim, haftada 1 gün yayınlanacak 'Diriliş Osman' dizisinin başrolünde oynayacak Burak Özçivit'in bölüm başı kazanacağı para 325 bin TL imiş. Aylık kazancı 1 milyon 300 bin TL'yi bulacak demek. 'Diriliş Ertuğrul'u oynayan Engin Altan Düzyatan da buna benzer bir ücret almıştı. Hasılı, dirilen dirilene.
Düzyatan diziden aldığı parayla yetinmeyip oradan tedarik ettiği şöhreti banka reklamlarından kazandığı paraya da tahvil etmişti.
Hatta bir bölümde Söğüt çarşısında tefecilik yapan adamı tepelemiş, ama diziye verilen arada faizli bankacılık reklamında oynamıştı. Şu fakir yazar da bu durumu, 'Dizide faizci dövüyor, reklamda faizi övüyor' başlığıyla yazı konusu yapmıştı.
Uzatmayalım...
Ertuğrul dirildi balyayı götürdü, Osman dirildi balyayı götürecek, sırada Orhan var daha!..
Hemşehrimiz Murat Hüdavendigar da inşallah bu işten sebeplenir, nemalanır.
Böyle böyle Fatih'e kadar gelirlerse eğer, asıl parayı onun götüreceğine eminim.
Boru değil İstanbul alınacak!
(Genç oyuncu olsam şimdiden bir estetik cerraha gider, burnumu 'Fatih burnu' yaptırır, 'kast'ta olası rakiplerimi 'burun farkı'yla geçerim!)

KAPILMAYIN 'COUPULİN'E!

1400 yıl öncesine kadar, bilhassa bizim bu taraflarda (Ortadoğu vs) düşünme organının beyin değil 'kalp' olduğu sanılıyordu. Beyinin düşünebildiği ortaya çıktı ama diğer bazı organların, misal bağırsakların da, kimi hayati kararları beyinle birlikte verdiklerini de öğrendik son tahlilde.
Şimdi de buyurun koku alma organı buruna!
Makalenin başlığı söyle:
Kadın vücudundan salgılanan 'Copulin' kimyasalı gerçekten de erkeklerin cinsel davranışlarını etkiliyor mu?
Makale uzun, ben size bir özet yapayım.
En iyi ve sağlıklı yavruları üretebilme ve türün devamına motive dişi, eş seçme konusunda bir yığın özel yeteneğe sahip. Kuşlarda tüy ve ötüş, geyiklerde boynuz vs.
Karmaşık sosyal hayatın dişi insanı ise... (Of altından kalkamayacağım bu makalenin!) Kısaca özetlemek gerekirse kadın 'copulin' isimli kokulu bir kimyasal üretiyor yumurtlama döneminde. Erkek de bunu burun marifetiyle algılıyor. Maymunlarla deney yapılmış, konu kanıtlanmış. Bir de erkeklere yapalım demişler. Bir odaya sırayla aldıkları erkeklere kadın fotoğrafları göstermiş ve beğenip beğenmediklerini sormuşlar.
Güzel kadınları herkes beğenir. Çok iddialı güzel olmayan kadınların fotoğraflarına bakıldığı sırada odaya 'Copulin' kokusu salmışlar.
Kokuyu alan erkek önüne gelene 'güzel' demiş. Yani neymiş, çirkin kadın yokmuş, az copulin varmış!

HALAYIN MANTIĞI!

Bir yayınevinin çocuklara okutulan ve mantık sorularını içeren eğitim kitabında türkücü Mahmut Tuncer'in şu veciz sözüne yer verilmiş.
'Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere!'
Çarşı karışmış haliyle. Anlı şanlı profesörler sıraya girmiş, tepki gösteren gösterene!


Oysa yayınevi, kabak gibi belli ki, mizah yapmış.
Türkücünün o şahane lafı üzerinden gayet mantıklı bir şaka!
Eğitimi eğlence haline getiren, dersi 'talk show' tadında anlatan hocaları sever öğrenciler. Öğrenci milleti bilir dersi fıkralarla destekleyen hocalar daha öğreticidir. Bu kadar masum bir şakaya bu ne büyük bir tepki? Bu memleket her konuda niye bu kadar ciddi!

DÖRTTE DÖRT!

Sezon başında Bursaspor bu ligde de tutunamaz daha da aşağılara düşer diyenlerin sayısı hiç de az değildi. Bunu söyleyenlerden bazıları hatta, kulübü ve takımı yakından izleyenlerdi. (Taraftar, gazeteci vs) Herhalde hiç kimse Karagümrük kazası sonrası bu ekibin 'üçte üç' yapacağını öngörmemişti. Ümraniye de üçte üçle başlamıştı, onun serisini Adanaspor bozdu.
Diğer Adana takımı Demirspor'la da biz oynayacağız bu hafta.
Bu istekli ve coşkulu futbol devam ederse, 'dörtte dört' çok uzak değil bana kalırsa.
İyi sonuçlar ilgiyi, ilgi de iyi sonuçları getirecek, Bursaspor her an her şeyin olabileceği bu ligde 'sürprizler'e en az izin veren takım olarak yeniden ait olduğu yere dönecek bence.
Yürekten inanıyorum buna.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.