Hava Durumu

Bursa'dan ABD'ye bir başarı hikayesi

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2017 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2017 07:39

Selin Algöz Bursa'nın 'harika çocukları'ndan biri. Keman çalıyor.
Çocuk dediğime bakmayın, geçen yıl Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı birinci sınıfında okuyor-du. Du'yu ayrı yazdım çünkü bu yıl okuluyla vedalaştı Selin.

Aldığı keman eğitimini bundan böyle Yeni Dünya'da, Amerika'da sürdürecek.
Selin, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük keman virtüözlerinden biri sayılan 'yaşayan efsane' Profesör Albert Markov'un sınıfına kabul edildi. Markov'un bir yılda sadece 2 öğrenci aldığını bilenler, Selin'in başarısının 'alkışlanası' olduğunun farkındalar.
Selin'in yeni okulu artık Long Island Konservatuvarı. (Long Island, New York açıklarında bir ada)
Gelelim Selin'in bu başarısının hikayesine:

Oğul Markov keşfetti

Albert Markov'un kendisi gibi keman virtüözü bir oğlu var, Alexander Markov.
Selin'deki yeteneğin sıradışı olduğunu fark eden oğul Markov, bizim harika çocuktan keman çaldığı bir videoyu babasına göndermesini istiyor. Baba Albert Markov videoyu izledikten sonra, Selin'i ABD'ye davet ediyor. Amerika'ya giden Selin, Albert Hoca'ya bir ay boyunca keman çalıyor ve Efsane'yi de etkilemeyi başarıyor.
Böylece Selin'e, dünya çapında sadece 2 çocuktan birine bahşedilen şans tanınıyor ve orijinal adıyla 'Long Island Conservatory'ye yüzde 60 burslu olarak 4 yıllığına kabul ediliyor.
Ne güzel hikaye değil mi? Ve ne mutlu bir son?
Özellikle de Selin'i bu günlere getiren annesi ve babası için, onu yetiştiren hocası Seda Gürtel için, gelişmesini sağlayan ona emek veren diğer hocaları için ve tabii Devlet Konservatuvarı'nın çalışkan Müdürü Prof. İsmail Göğüş için...

Çorbada sizin de tuzunuz olabilir

Maalesef değil. Bunu yazdığım için bana kızabilir, sitem edebilirler ama yine de yazmaktan imtina etmeyeceğim. Çünkü Selin'in bu herkese nasip olmayacak eğitim olanağını kullanabilmesi için yardıma ihtiyacı var!
Okulun yıllık eğitim gideri 21 bin dolar! Selin yüzde 60 burs kazandığı için 13 bin doları ödemek zorunda değil. Geriye kalıyor 8 bin dolar! Aile tüm olanaklarını seferber etse ve bu parayı denkleştirse bile ABD'de yaşaması, hayatını idame ettirmesi için maddi olanakları maalesef sınırlı.
Suna Kan'la, İdil Biret'le, Gülsin Onay'la, Güher- Süher Pekinel kardeşlerle, Fazıl Say'la öğündüğümüz gibi yakın gelecekte Selin Algöz'le de öğüneceksek...
Bu öğünçten, 'çorbada benim de tuzum var' diye pay alma şansınız var sevgili sanatsever Bursalılar.
Uzun lafın kısası, karanlığa küfrederek bir yere varılmıyor!
Gelecekte ışıl ışıl parlayacak bu yeteneğin ışığına, bir mum yakarak katkı yapmak elinizde...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.