Hava Durumu

Bursa kaybetti İzmir kazandı!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2017 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 07:16

Türkiye Briç Federasyonu'nun yıllardır Bursa'da yapılan 'Kış Dörtlü Türkiye Finali' İzmir'e alındı. Aman bize ne canım, anlamayız etmeyiz, İzmir'de olsa ne olur, Bursa'da olsa ne diyenler, yazıyı okumayı burada kesebilir.
Ama aslında Bursa'yı yönetenler açısından çok önemli sonuçları oldu bu devir işleminin.
Yani ortada Bursa ekonomisi açısından yenmiş bir gol var.
Hem de göstere göstere yenmiş!

Merinos AKKM'de düzenlenen bu turnuva dünyanın, (abartarak söyleyelim) yerkürenin en büyük katılımlı, en büyük briç organizasyonuydu.
Devasa bir iç turizm hareketiydi de aynı zamanda.
300'e yakın takım katılıyordu.
Bir takım en az 4 en fazla 6 oyuncudan kurulu olduğu için en az 1200-1300 oyuncu kimileri 3 günlüğüne, finale kalanlar ise 7 günlüğüne Bursa'ya geliyordu.
Kimi oyuncular eşleriyle çocuklarıyla gelip bu turnuvayı, gezme- tozma amaçlı küçük çaplı bir kültür turuna, tatile çeviriyordu.
Hasılı oteller doluyor, restoranlar doluyor, çevredeki esnaf adeta bayram ediyordu.
Nasıl bir para döndüğünü hesaplamaya mezun değilim ama, yatak, konaklama, 3 öğün yemek, akşam kurulan sofralar, taksicisi, otobüsçüsü, otomobil kiralayanı, ev kiralayanı, börekçisi, simitçisi, hediyelik eşyacısı, AVM'ler falan aklınıza hangi esnaf geliyorsa, herkes bu hasılattan payını alıyordu.
Bir türlü öğrenemediğimiz bir tür iletişimsizlik nedeniyle Bursa kaybetti, İzmir kazandı.
Geçmişte Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'na, ulusal-uluslararası bilardo şampiyonalarına, masatenisinden su kayağına akla gelen- gelmeyen bir yığın organizasyona ev sahipliği yapan Bursa, son tahlilde bir bardak buzlu suyla yetinmek zorunda.
Eski başkan Recep Altepe 'Kentler yarışıyor!' lafını ağzından düşürmezdi.
Bursa, öyle veya böyle, bilmediğimiz, gerçekten merak ettiğimiz nedenlerle, yarışı İzmir'e kaybetti.
(Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu'nun 'İzmirli' olmasının 'asıl neden' olduğuna inanmak istemiyoruz.)

Casus 'drone' antrenmanda!

Şöyle bir spor haberi klişesi vardır: 'Basına kapalı antrenmanda maçın taktiği çalışıldı.'
Antrenmanı basına kapalı yapıyoruz ki, basın yazarsa rakip takımın kurmayları bilgilenir, önlemlerini ona göre alır. Bana göre hikaye bir durum bu. Dünyanın ezbere bildiği taktikle oynayan takımlar var, Alman ve Brezilya milli takımları, Manchester United veya Barcelona gibi takımlar.
Kim önlem alabiliyor ki bu abilere. Veya Etyemezspor'un veya Sormagirspor'un taktiğini öğrensen ne olur öğrenmesen ne. De işte herkes bu durumu bizim gibi gayriciddi ele almıyor.

Avustralya- Honduras Dünya Kupası kalifikasyon maçının rövanşı öncesi Honduraslılar, antrenmanlarının 'casus' bir 'drone' tarafından izlendiğini söyleyerek Avustralyalıları suçlamışlar!
Drone'un daha başka ne işlerde kullanılabileceğini düşünüken, bu hususu atlamışım!
Gerçi söz konusu 'drone', yan parkta oynayan çocuklara ait çıkmış ama, olsun.
NOT: Bursaspor'un antrenman yaptığı Özlüce Tesisleri'ni gören apartmanlar 'Antrenman manzaralı daire' diye pazarlanmıştı. Bir işletmecinin aklına gelmemiş mi, oradan bir daire satın alıp, bir sonraki hafta Bursaspor'la maçı olan takımlara 'günlük- haftalık kiraya' vermek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.