Hava Durumu

Çıkan kısmın özeti...

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2018 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 07:38

7 günlüğüne de olsa 'medya center'den ayrıldıysan, bu arada, kafayı boşaltayım, motoru rektifiye edeyim, habere- mabere girmeyeyim, 'full' dinleyeyim dersen, dönüşte 'sudan çıkmış lambuka' gibi dımdızlak ortada kalma ihtimalin baki. (Lambuka tatilde çok uğraştığımız halde yakalayamadığımız, sonunda biz amatör balıkçı esnafından daha akıllı olduğuna hükmettiğimiz bir Ege balığı) Sonuçta arkadaşım Namık Göz 'çıkan kısmın özeti'ni geçmese, aktüel gündeme ucundan kıyısından 'dalmam' tekneden denize düşmem (!) kadar kolay olmayacaktı.
Hasılı... Ohoooo. Ben yokken neler olmuş neler memlekette.

Topçuyla- popçu

1. Topçuyla popçu birbirine girmiş. Hamile karısını evde bırakan topçu gitmiş sabaha doğru bir barda popçunun karısına laf atmış, olay arbedeye dönüşmüş, akabinde ağzı burnu hoşaf edilen popçu hastaneye kaldırılmış. Devamı var: Topçu hastaneye de gitmiş, elindeki silahı popçuya vermiş 'sık kafama' demiş. (O ara silah patlamış, yerde izi var, merminin çekirdeği de bulunmuş) Sonuçta popçuyla topçu mahkemelik olmuş. Biri 4 yıl, biri 12 yıldan yargılanacakmış.

Üre ve gaita...

2. Dünyada yeni bir moda gelişmiş, 'üre' içmek trend olmuş, bizden de anlı şanlı, bilim akademisi unvanlı profesör Celal Şengör, 'gaita'sının tadına bakmış. (Tadı acıymış!)
Dikkatli okur, 'idrar veya çiş' yerine 'üre', 'dışkı veya b.k' yerine 'gaita' demeye özen gösterdiğimizi, böylesine 'bol azotlu konulara' İstanbul beyefendisi kıvamında yaklaştığımızın hakkını verecektir.

Rıfkıyı yedik!

3. Rahip serbest bırakılmış. Allah'tan konu uzmanlık alanım. King'den Briç'ten biliyorum, papaz isimli kartı! Briçte puan sayarken abiye (kupa papazı) 3 veriyoruz. As'a 4. Yani As'yan sonra papaz gelir. King'de kendisine 'Rıfkı' denir, yersen 320 cezayı sindirmen gerekir. Sabit maaşla ay sonunu getiren işçi- memur gibi davranarak, 'el almazda az el alman' şarttır, Rıfkı'yı yemenin maliyetini azaltmak için. 'Papaz kaçtı dolar niye küt diye çakılmadı' diye şaşırmaman da ruh sağlığı temelinden bakıldığında, menfaatin icabı.

Çav bella!

4. Yokluğumda Hilal Cebeci isimli hanım kızımızın 'twerk'li, 'Çav Bella' klibi de çok tartışılmış. Cebeci'nin 'La Casa de Papel' dizisine göndermeler de yaptığı klip, (ah keşke 'twerk'li, yani popo sallamalı olmasaydı) devrimci çevreler tarafından eleştirilmiş. İtalya'da faşizme karşı direnişin sembolü olmuş bir halk şarkısı nasıl böyle sulandırılır hesabı... Cebeci de bu suçlamalara 'benim babam da devrimciydi' diye yanıt vermiş. Benimki değildi. (ANAP'a, DYP'ye oy verirdi.)

Netice itibariyle...

Gazeteye gelirken 'konkordato' ile ilgili yazı yazmayı tasarlamıştım. Topçudan, popçudan, üreden, gaitadan, popçunun poposundan kafayı kaldıramadık ki yazalım.
Memleket de memleket hani. Bir gün sosyal medyaya bakma, 2 gün gazete okuma, yamulup kalıyorsun. İki dakika boş bırakmaya gelmiyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.