Hava Durumu

Demokrasi güzel şey

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2017 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 08:50

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifaya zorlandıktan sonra olup bitenlere şöyle bir bakalım. O koltuğa kim otursun yollu 'temayül yoklaması' yapıldı önce. 173 kişi oy kullandı.
Demokrasilerde adettir!
Seçimler 'gizli oy- açık tasnif' ilkesine göre yapılır.
Burada olay, 'gizli oy, gizli tasnif, gerisini genel merkez bilir' ilkesiyle gerçekleştirildi.
Sonra üç aday Ankara'ya çağrıldı: Alinur Aktaş, Mustafa Dündar ve İsmail Hakkı Edebali.

Ankara dediğime bakmayın, Külliye'ye.
Orada nefesler tutuldu ve akşamüzeri bomba patladı:
Bursa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.
Tamam değil mi, kapandı konu.
Dün, sanki iş bitmemiş gibi oturuldu, önce İl'de 'aday' açıklandı, akabinde belediye meclis üyelerine 'formalite oylama' yaptırıldı. Bu oylamadan başka bir isim çıkma ihtimali varmış gibi.
Akranım ve arkadaşım gazetecilerin çoğu bu süreci adım adım izledi.
Hafif kırgınlık olmasa üzerimde, ben de izlemek isterdim aslında.
Kırgın olduğum için izleyemedim.
Demokrasinin sahicisi varken, 'artistik olanının sahnelenmesine' kırgınım!
Bu satırları oylama yapılmadan çok önce yazıyorum.
Demokrasinin adam gibi çatır çatır uygulandığı hiçbir ülkede, 'oylama yapılmadan önce yazı yazan' gazeteci bulamazsınız!
Ama bakın, ben yazdım işte!

Hız ve doğruluk...

Andropov öldüğünde Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nden genel sekreterin öldüğüne ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ama tüm dünya biliyordu ki, Andropov ölmüştü. İngiliz yayın kuruluşu BBC, herkes 'öldü' haberi yapmasına rağmen, böyle bir haberi servise koymadı. Tam bir hafta sonra yapıldı 'öldü' açıklaması ve BBC haberi ancak o zaman geçti. Tabii tüm uluslararası ajanslar BBC'ye bir yerleriyle güldüler. 'Bu haber bu kadar geç mi yazılır!' diye.
Oysa BBC böyle yaparak tarihe geçti.
Çünkü, habercilikte, 'doğruluk' ile 'hızlılık' birbirinin rakibidir. Hızlı vereceğim derken doğruluktan, doğru vereceğim derken hızlılıktan ödün verirsin genellikle.
Alinur Aktaş'ın yeni büyükşehir belediye başkanı olduğunun açıklanmasının an meselesi olduğu saatlerde... Çoğu arkadaşımız, hızlı haber verme uğruna 'inandırıcılıklarını' maalesef yitirdiler.
5-10 dakika daha bekleyemediler.

Eğitim için maraton

Halkevleri Vakfı 'Benim Kızım Okuyacak' adı altında bir proje geliştirdi. Proje, kız çocuklarının eğitimi konusunda kamuoyunda duyarlılık yaratma amacını taşıyor. Projenin ilk adımı, 12 Kasım'da yapılacak olan 39. İstanbul Maratonu'na gönüllü katılımcılar marifetiyle bağış toplamak. Maratona kayıtlar 30 Eylül'de sona erdi. Vakfın 3 ülke ve 25 ayrı kentten 294 gönüllüsü var ve bu gönüllüler 12 Kasım'daki maraton için antrenmanlarını sürdürüyorlar.
Kız çocuklarının eğitimi sorununda yaratılacak fırsat eşitliğinde benim de çorbada bir tuzum olsun diyorsanız, 'www.benimkizimokuyacak.org'a girin. Proje duyarlı insanların ilgisini bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.