Hava Durumu

Ispanaktan bomba dedektörü!

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2018 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 07:25

Bilim insanları ıspanak bitkisini 'küçük' bir müdahaleyle bomba dedektörüne dönüştürmeyi başarmış. BBC'nin haberine göre, yapraklarına küçük tüpler yerleştirilen ıspanak, kara mayınlarında bulunan 'nitro- aroma'ları toplayarak sinyal olarak iletmeyi başarmış.
Maşasuşet, pardon maçaşuset, galiba yine olmadı Masaçuset Teknoloji Enstitüsü'nden Prof. Michael Strano, 'Bitkiler savunma sistemi olarak kullanılabilir. Ayrıca toplu alanlara yerleştirilerek terörist faaliyetlere karşı da sensör işlevi görebilir' açıklamasını yapmış.
Ispanak'tan bomba dedektörü yapan insanlık, çok daha sofistike bir bitki olan 'karnabahar'dan neler yapmaz. Hele pırasa? Bana öyle geliyor ki, patates uçan otomobillerde batarya olarak kullanılacak gelecekte. Domatese bişey uyduramadım ama biber ile fiber arasındaki ses benzeşmesinde ilahi teknolojik bir sinyal gizli.
Gelecekte bilimin hizmetinde olacak hepsi:
Yeşil soğan, kuru soğan, sarımsak, turp, enginar ve brokoli.
Yani, 'biber gazı' doğalgazın yerini alırsa gelecekte, sakın şaşırma ahali!

Perşembe söyleşileri

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nde (ÇGD) 'Perşembe Söyleşileri' için start verildi.
Bursa Barosu ile ÇGD'nin birlikte düzenleyeceği söyleşiler yarın başlayacak, mayıs sonuna kadar devam edecek. Şair Ahmet Telli, oyuncu Renan Bilek, sosyolog İsmail Beşikçi, senarist/ oyuncu Ercan Kesal, doktor/ yazar Ömer Faruk Gergerlioğlu, yazar Ayşe Kulin, sanatçı Pelin Batu, oyuncu Bennu Yıldırımlar, gazeteci Banu Avar ve anayasa hukuku profesörü İbrahim Kaboğlu'nun da konuşmacı olarak katılacağı söyleşi takvimi, 25 Ocak Perşembe günü, yani yarın Levent Gültekin ile başlıyor. Konak Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de gerçekleştirilecek Levent Gültekin söyleşisinin moderatörlüğünü gazeteci arkadaşımız Namık Göz yapacak.
(Dikkatli gözler konuk ile sunucunun 'saç- sakal' benzerliğini fark etmiştir.)
Takvime göre, ikinci söyleşi 8 Şubat'ta İsmail Beşikçi ile. ÇGD ve Bursa Barosu'nun, moderatörlük yapması için Beşikçi'nin benzerini aradığını da buradan duyurmuş olalım. (Şaka tabii)...

Grozav için fırsat!

Canımız ciğerimiz gözbebeğimiz Pablo Martin Batalla sakatlığı sebebiyle 4 hafta takımdaki yerini alamayacakmış.
Çincede 'kriz' ve 'fırsat' aynı harflerle ifade edilirmiş ya. Bundan sonra yazdıklarımı o bakış açısıyla okuyun lütfen:
Yeni transfer Grozav'la yapılan bir mülakat izledim.
Rumen futbolcu kanatlarda da oynayabildiğini ama asıl mevkisinin '10 numara' olduğunu söylüyordu. Yani Batalla'nın pozisyonu.
Madem öyle, işte kutu gibi fırsat kendisine!

Yalanın batsın Robi!..

Real Madrid, Manchester City ve Milan'dan tanıdığımız ünlü Brezilyalı futbolcu Robinho'nun, Demir Grup Sivasspor'a transferi büyük olay. Ama daha büyük olay bence, Robinho'nun Sivas'ta Nuri Demirağa Havaalanı'na indiği anda, ayağının tozuyla basına yaptığı şu açıklama:
'Bana anlatılan projeden oldukça etkilendim.'
Aldı mı şimdi bizi bir merak!
Sivasspor yöneticileri nasıl bir projeden söz ettiler acaba Robinho'ya?
Ya da başka soru:
Onca takım varken Avrupa'da orda burda, Brezilya'da, Çin'de, Katar'da, bu niye tuttu Türkiye'yi, dolayısıyla Sivasspor'u seçti?
Real'e 30 milyon Euro'ya, City'ye 42 milyon Euro'ya giden birini etkileyen projeyi, siz de merak etmediniz mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.