Hava Durumu

Kıyamet senaryosu

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2017 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 08:31

Arkadaşım Özcan Yazıcı 'gazeteduvar.com'da görmüş paylaşmış.
San Francisco'daki 'Silikon Vadisi'ni terk edip bir adada inzivaya çekilen Facebook'un eski yöneticilerinden Antonio Garcia Martinez diyor ki:

'Gelecek 30 yıl içinde dünya nüfusunun yarısı işsiz kalacak. Bu sebeple medeniyet tamamen çökebilir!'

Abimiz özetle, yapay zeka ve robotların işsizliğe sebep olacağını, bunun da insanların birbirini kıracağı bir sürece yol açacağını söylüyor.
'ABD nüfusu 300 milyon, bireysel silahlanma sayısı da 300 milyon' diyen Martinez, kaçıp bir adaya yerleşmiş, gelecekteki kaotik ortamdan fazla etkilenmemek için.
Tarla almış ekip biçiyormuş, suyunu kendi arıtıyormuş, keçi besliyor mu bilmiyorum ama bir nevi kapalı ekonomi yaratmış. (Neden ada? 300 milyon silahlının denizi aşması zor olur diye!)
15-20 sene içinde yaşanacak olası saldırı için atış talimlerine bile başlamış!..

Abi'nin kafayı sıyırmış feci bir karamsar olduğunu düşünmeyin! (Ben düşündüm, hata ettim!)
Şu lafları eden biri, bana göre hakikaten bilgili:
'Ben gelecekten geliyorum! Daha yeni San Francisco adlı zaman makinesinden çıktım. Dünyanın gelecek 5-10 yıl içinde neye benzeyeceğini gördüm. Şu an size inanılmaz gibi gelen şeyler çok yakında gerçek olacak. ABD'de 300 milyon silah var, büyük kısmı ekonomik avantajlarını yitiren kişilerin elinde.'
Siyaset ve teknoloji arasındaki yarışta teknolojinin açık ara önde olduğunu kaydeden Martinez, sefaleti önleyecek sosyal politikalar konusunda ise neredeyse hiç çalışma yapılmadığına inanıyor.
'Gelecekten korkup inzivaya çekilen' çok teknoloji uzmanı, çok Silikon Vadisi yöneticisi varmış.
Yazıdan benim anladığım şu:
Teknolojide kıvamı tutturamayan Martinez gibi zeki çocuklar, öyle hızlı gittiler ki, farkında olmadan insanlığın sonunu da hazırladılar. İçeride oldukları, gelecekte olacak- bitecekleri de üç aşağı- beş yukarı görebildikleri için, en çok onlar korkuyor, dolayısıyla mabatlarını şimdiden garantiye alacak yatırımlara girişiyorlar. (Adada tarla, dağ başında dağ evi, kervan geçmez yerde mağara görünümlü saray vs!)

Uzun lafın kısası, 'insan'ı merkeze koyan sosyal politikalar geliştirilmezse, yüksek teknoloji 'homosapiens'in sonunu hazırlayabilir. Hepimiz ölmeyiz belki ama, bir muz için, bir ekmek için adam öldürüldüğünü görebiliriz, hem de yakın gelecekte...

*Gururumuz Kemal!..

21 yaşındaki kuaför Kemal Çetinay, bir İngiliz kanalında yayınlanan 'Love Island' yarışmasını kazanıp hem şöhrete, hem de 50 bin sterlinlik ödüle kavuşmuş. Parayı, yarışmada aşık olduğu Amber Davies'le paylaşacağını açıklayan Kemal, şimdiden gece kulüplerinde 'sadece görünmek için' 250 bin sterlinlik anlaşmalar yapmış.

Aklıma takıldı: Yurtdışındaki başarılı Türkler konusunda son derece hassas olan matbuat alemi, Kemal'in bu gurur veren başarısına niye yeteri kadar yer vermedi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.