Hava Durumu

Mars'a gidiyorum döneceğim...

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2019 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2019 07:52

Bilet cepte. Şekilde görüldüğü üzre. Kalkış yeri: Cape Canavera, Air Forse Station, Florida, Dünya
Varış Yeri: Jezero Krateri, Mars.
Taşıt: Atlas roketi.
Yolculuk tarihi: Temmuz 2020.
Varış Tarihi: Şubat 2021
Bizim Namık Göz, yememiş içmemiş, üzerine iş edinmiş, girmiş NASA'nın internet sitesine, şekilde gördüğünüz şu bileti 'adıma' tedarik etmiş.
Diyeceksiniz ki, niye kendine almamış da sana almış.
Bizim Namık havasız ortamları sevmez, soğuğu falan da. Önden beni gönderiyor ki, ölmez yaşarsam, rahatım keyfim de yerinde olursa kendi de gidecek. (Bütün önlemleri de alır mutlaka!)
Şaka tabii. Bu yolculuğa cüsseniz çıkmıyor. Bu kayıt marifetiyle isminizi bir 'chip'in içine yazıyorlar onu götürüyorlar.
Yani 2020'de Mars'a inecek roketin içinde bir 'chip'te adın yazılı olacak.
Girdiği sitenin adı, 'Mars'a ismini gönder'.
Ve işte burası çok şaşırtıcı, Mars'a ismini gönderenler sıralamasında Türkler, Amerikalıları bile geçmiş. Bu yazı yayına hazırlandığı sırada ilk üç şöyleydi.
Türkiye: 468 bin 262
ABD: 320 bin 571
Hindistan: 290 bin 576
Dünya geneli: 1 milyon 981 bin 256.
Yani, Mars'a isim gönderen 4 Dünyalıdan biri Türkiyeli. Bir şeyden de geri kalmaz yurdum insanı.

PENTAGON: UFO VAR!

Türkiye'den başvuran 468 bin kişi kendi adıyla başvururken, bizim Namık niye benim adımı verdi diye düşünürken, küt şu haber karşıma çıktı:
Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı oluyor) Dünya dışı varlıkları izleme programı yürüttüğünü resmen açıklamış. Bu, 'UFO'lar varlar' demenin kibarcası.
Hımmm. Babalar varsa, bizim roketi ele alıp incelemeleri olası. Buyur, 'chip'te kimin adı yazılı. Namık'ın değil, benim!
UFO'cular 'Bu isimler buralara (!) gönderildiğine göre var bu işte bir cinlik' diye düşünüp hepimizi evlerden tek tek toplamazsa bişey bilmiyorum.

TEK GÜNAH: HIRSIZLIK!

Khaled Hosseini, yani Halit Hüseyni Tacik asıllı bir Afgan yazar. Asıl mesleği doktorluk. Çok satan romanı 'Uçurtma Avcısı' pek bilinir.
Filmi de çekildi, o da on numara. Tavsiye ederim.
İşte bu Halit Hüseyni'nin bir lafı var, pek muteber. Diyor ki doktor özetle:
'Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar hırsızlığın çeşitlemesidir.. Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun. Kendisine ait olmayan bir şeyi alan insan, bu ister bir can olsun isterse bir dilim ekmek adiliktir. Çalmaktan daha kötü bir suç yoktur...'
Ee niye yazdım şimdi bunları ben? Niye yazdım! Zamanınızı çalmak için mi? Okuma keyfinizi çalmak için mi? Yoksa başka bir nedenle mi? Sahi niye?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.