Hava Durumu

Sarı yelekli tavuklar!

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2019 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 07:27

Tilkinin 10 tane planı var onu da tavuk boğazlamak üzerine. Tilki hep boğazladı bugüne kadar, tavuk da boğazlandı.
Ne zamana kadar. Düne kadar!
Asgari ücreti, sadece 8 saat çalışma gibi hakları borçlu olduğumuz Fransız yüreği, yine devreye girdi ve 'Paris Komünü' kadar olmasa da, en az onun kadar mühim bir toplumsal direnişe ve milada imza attı. Bu yürek Fransız tavuklarının yüreği!


Şu haber yeni önüme geldi:
'Fransa'da bir tavuk çiftliğinin kümes alanında kilitli kalan bir tilki ölü bulundu. Tavukların sürü içgüdüsüyle birlik olup tilkiyi gagalayarak öldürdüğü belirtildi.'
Ezilmeyi, horlanmayı, sömürülmeyi, hatta öldürülmeyi kanıksamış tüm mazlum dünya uluslarına örnek olsun! Birlik olunursa, yapılmayacak şey yok bu dünyada.
Bundan sonrasını tilkinin şahsında kurnazlığıyla tüm dünyayı kafasına göre çekip çevireceğini sananlar düşünsün!

DÖNERİM HEMEN ÇOCUKLUĞUMA!

Dikkat dikkat! Bilim insanları kuantum bilgisayarıyla yapılan deneyde 'zamanı geriye almayı' başardı. Sadece yeni diş fırçası üzerine çalıştığını sandığımız İsviçreli bilim insanları, yanlarına Amerikalı ve Rus bilim insanlarını da alarak elektronlar ve kuantum fiziği kullanarak yapmışlar bu deneyi. Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü'nden Gordey Lesovik, 'Zamanın termodinamik yönünün tersine hareket eden bir durumu yapay olarak yaratmayı başardık' demiş.
Elektron, termodinamik, kuantum falan bu şeylerden fazla hazzetmem.

Bilim insanının şu benzetmesi daha anlaşılır geldi bana:
'Bilardodaki başlama vuruşuyla dağılmış olan topların tekrar başlangıçtaki yerlerine dönmesine benzer bir eylem gerçekleştirdik.'
Ee bilardoda dağıttığım topları ben de toplayabiliyorum demeyenlere izah ediyorum:
Bu iş patlar giderse, ticarileşirse, geçmişe gitmek, 'Heykel- Çekirge' hattı gibi 'git gel'e dönerse, asıl geçmişle hesaplaşmamızın önü açılır bence.
Ortaokulda sözlüye kaldırıp eş yükselti eğrileri (izohips) ile ilgili bir soruya cevap veremedim diye uzun tırnağını sol kulak mememe saplayan coğrafyacı Ayten Hoca'ya edemediğim bir çift laf var, hâlâ peşimde. (Küfür edip kaçacam!)

ARDAHAN...

Şu güzel pazar günü siyasete ara vereyim dedim, bir anket sonucu gördüm, değinmeden geçemedim.
Ardahan'da yapılmış anket. Sonuçlar şöyle:
Cumhur İttifakı'nın adayı Yunus Baydar yüzde 34,7. CHP adayı Faruk Demir yüzde 31,3. İYİ Parti adayı Mete Özdemir yüzde 13,5. Kararsızlar yüzde 18,7. Diğer 1,8.
Haberi okuyan herkesin, 'CHP'yle İYİ Parti burada niye Millet İttifakı kuramamış yazık' diyeceğine eminim. Yazık değil, müstehak! Demek, böylesi daha heyecanlı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.