Hava Durumu

Soyunma kabininde mahremiyet hakkı!

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2019 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 08:07

Bursa'da bir alışveriş merkezindeki 'soyunma kabini'nde kıyafet deneyen genç kızın görüntülerini çektiği öne sürülen 43 yaşındaki müezzin tutuklanmış.
Bu haber şurada dursun, konuya başta bir bakış açısı geliştirelim.
Eskiden, yani herkesin ellerinde böyle harika cep telefonları yokken...
Polis-adliye muhabirleri yolda izde gördükleri insanların çaktırmadan fotoğraflarını çekerlerdi. Hem de vesikalık boyutlarında. Ne zaman bir kaza olsa veya bir cinayet, yazı işleri müdürü 'ölen'in 'kelle' fotoğrafını istese..
Bu 'berbat ve sahte arşiv'e başvurulur, muhtemelen yaşayan insanların fotoğrafları, gazetelerde 'ölmüş' gibi yayınlanırdı. Her seferinde böyle olurdu diye anlatmıyorum. Ama bizim meslek böylesi hıyarlıklara çok sahne oldu. Bu değerlendirme de şurada dursun, geçelim İngiliz hakimin verdiği o enteresan karara.
Şehir efsanesi değilse eğer, bir İngiliz hakim akşam saatlerinde parktan geçen kızı korkutan adama 7 yıl 7 gün ceza vermiş. Basında cezanın orantısız olduğunu iddia eden yazılar yayınlanmış.
Hakim verdiği kararı şöyle savunmuş:
'O kızı korkutmanın cezası sadece 7 gün, bütün İngiliz kızlarının akşam satlerinde parklarda özgürce dolaşma haklarına saldırılması ise 7 yıl...'
Toparlarsak... Herkesin elinde görüntü kaydeden telefonlar var madem.
Ve hepimiz, biz istemeden çekilen görüntülerimizin olmadık yerlerde yayınlanması tehdidi altındayız. Müezzine verilecek ceza bu çerçevede, 'soyunma kabinine girdiğinde kendini güvende hissetme hakkına saldırı' anlamında değerlendirilmeli. Adamın suçu sabit görülürse tabii...
Not: İçerde soracaklar müezzine haliyle, 'niye geldin?' diye, 'kabin azabı çekmeye' derse, güzel espri olur bence...

VATANDAŞ OLMA GURURU!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın paylaşımı şöyleydi:
'İtalya'da bacağı kırılan Nebile Tekeli'yi tam donanımlı ambulans uçağımızla ülkemize naklederek tedavi altına aldık. Hastamıza acil şifalar diliyorum. 4 uçak, 17 helikopter hava ambulansımız ile yurtiçi ve yurtdışında vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veren tek ülke konumundayız.'
Bu paylaşıma bir 'bravo'm olacak hakikaten samimi, bir de eleştirim!
Yıllardır haber merkezlerinin içindeyim. Benzer haberleri çok okudum, üzerinde çalıştım.
Örnek vereyim: 'Hollanda hükümeti Kars'ın bilmemne köyünde hastalanan vatandaşı (isme dikkat) Safiye Yılmaz için ambulans uçak gönderdi.'
Bu tip ve tür haberleri her okuduğumda, bizim ülke bu düzeye acaba ne zaman gelecek diye hep hayıflanırdım. İtalya'da bacağı kırılan vatandaşa gösterilen ihtimam bu sebepten çok hoşuma gitti. Hakikaten gurur duydum. Eleştiri hususuna gelince. Bakan Bey 'Bu konuda tek ülke konumundayız!' diyor ya, lafın bu kısmı biraz iddialı olmuş... Çok ülke var böyle. Biz yeni yeni geliyoruz asıl o konuma!

NEPOTİZM!

CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Ali Kemal Akay damadını özel kalem müdürü yapmış.
CHP'li Safranbolu Belediye başkanı Elif Köse kardeşini özel kalem müdürü yapmış.
CHP'li Torbalı Belediye başkanı İsmail Uygur oğlunu belediye şirketinde işe almış. (Tepkiler üzerine işten çıkarmış.)
Siyasette hısım akrabaya kıyak çekmeye 'nepotizm' deniyor.
3 belediye başkanını da şiddetle kınıyorum. Sağ siyasetçiler yaptığında normal sayılan, hatta yapılmazsa yadırganan bu tip işlere girmeleri suçlarını zerre kadar hafifletmez.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.