Hava Durumu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Bursa...

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2018 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 07:51

Bilindiği üzere 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edilen 3 Aralık, gün itibariyle tüm dünyada engelli bireylerin sorunlarına dikkati çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile belirlenmiş farkındalık günüdür.
Şimdi gelelim engelliler günü Bursa'da yapılacak programlara... Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği Korosu ve Kalbin Ritmi Grubu tarafından hazırlanan ücretsiz farkındalık konseri, 1 Aralık Cumartesi (bugün) saat:19.30'da Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda yapılacak.
'Olumlu davranışlar hayatımızı olumlu yönde değiştirebilir!' Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bursa İl Müdürlüğü'nün standında koruyucu aile ve çocuk hakları ile otizm gerçeğini anlatan broşürlere ücretsiz ulaşabilirsiniz. Pozitif günler stantlarını, 2 Aralık 2018 Pazar günü Bursa Carrefoursa'da saat 22'ye kadar ziyaret edebilirsiniz.
3 Aralık 2018 Pazartesi günü etkinlikleri: Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in katılımlarıyla satranç ve kitap seslendirme etkinliği, saat 10.00'da Nilüfer Belediyesi Yüzüncü Yıl Gençlik ve Spor Merkezi'nde olacak. Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) 'Mesleki eğitime engel yok' atölye çalışmaları sergisi de saat 10.30'da Bursa Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Binası atrium alanında olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ve Rüveyda Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu resim ve el sanatları sergisi de 'Bizi gözümüzden tanıyın' adıyla saat 12:30'da Tayyare Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi koro ve halk oyunları gösterisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katılımları ile saat 13.00'te Tayyare Kültür Merkezi Büyük Salon'da. Konferans da var... Kişisel Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu'dan sağlıklı yaşam tüyolarını saat 13.30'da Tayyare Kültür Merkezi Büyük Salon'da alabilirsiniz.
Nilüfer Bizim Ev-Nilüfer Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi tarafından, Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde gerçekleşecek etkinlikler... Saat 14:30'da Bizim Ev sergi açılışı, saat 15'te Ellerden Masallar "Aç Tırtıl" (İşaret dili kitap çevirisi çalışması) olacak. Türkiye Beyazay Bursa Şubesi de 'Kan vermeye engel yok' diyerek' 11:00-17:00 saatleri arasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda olacak.
Fark edip, farkındalık yaratmak isteyenleri bir dizi program sizleri bekliyor. Bahane yok... Kendinize uygun gün ve saati seçin. Engelsiz Bursa için, harekete geçin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.