Hava Durumu

980 TL'ye Kur'an olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2021 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2021 07:54

Kısa süre önce Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Türkiye Diyanet Vakfı'nın online satış portalında 'Braille' alfabesi ile görme engelliler için özel hazırlanmış 6 ciltlik Kur'an-ı Kerim'in 770 TL fiyatla satışa sunulması ulusal basında gündemin ilk sıralarına taşındı. Tepkilere yol açan haberde 6 cildin, indirimli olarak 770 TL'den satışa sunulduğu belirtiliyordu! Gelin görün ki bu satırları yazmadan önce söz konusu siteye girdiğimde fiyatın 980 TL olduğunu gördüm. Üstelik normal satış fiyatının 1.400 TL olduğu ve yüzde 30 indirim uygulandığı vurgulanıyor bu sitede.

Sitedeki açıklamada ise şunlar yazıyor: "Braille Kur'anı Kerim, Başkanlığımızca, görme engelli vatandaşlarımızın da Kur'anı Kerim'i okuyabilmeleri için hazırlanmıştır. Basımının hatasız olmasını sağlamak amacıyla, baskı öncesinde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyeleri önünde baştan sona okunmuştur."

Özellikle temel gıda noktasında enflasyonun geldiği noktayı düşük gelirlisi de, zengini de son dönemde net bir şekilde görüyor. Evet, dünya genelinde ekonomik işleyişte ciddi sıkıntılar var doğru. Ama bu sıkıntıları en fazla hissedenler, toplumun dezavantajlı kesimleri oluyor. Olaya sadece dar gelirli açısından bakmamak gerekir. Bir de engelliler özelinde düşünün...

Her ne kadar devletin, bazı sivil toplum kuruluşları ve bazı hayırseverlerin destekleri olsa da normal bireylere göre pek çok engelli ve ailesi ciddi ekonomik zorluklarla baş etmek zorunda kalıyor. Temel gıda başta olmak üzere her geçen gün artan maliyetlerin üstesinden gelmeleri kolay olmuyor. Toplumda yeterli seviyede olmayan duyarlılık da olmasa bu açmazdan nasıl çıkılır inanın bilemiyorum.

Hal böyleyken Türkiye Diyanet Vakfı'nın indirimli haliyle 980 TL üzerinden biçtiği fiyat, gerçekten kabul edilebilir bir şey değil.

Her fırsatta Diyanet İşleri Başkanı başta olmak üzere hem Diyanet yetkilileri, hem de pek çok imam camilerin engellilerin ulaşım ve ibadetleri açısından uygun olması gerektiğini dile getiriyor. Engellilerin ibadetlerini rahat yapabilmeleri kadar inançlarını doğru ve güvenilir kaynaklardan öğrenmeleri de bir o kadar önemli. Bir görme engellinin ya da ailesinin bugün kalkıp 980 TL bütçe ayırarak kutsal kitabını öğrenmeye çalışması nasıl mümkün olabilir?

Bu fiyatı biçenler ya enflasyondan, ya da görme engellilerin yaşadıkları maddi-manevi zorluklardan bihaber sanırım. Üstelik söz konusu satışla ilgili haberin gündem yaratmasından sadece birkaç gün sonra fiyatın 210 TL daha artmasına ne diyelim?

Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerin, ne kadar maliyetli olursa olsun bu yüksek fiyattan en kısa zamanda vazgeçmeleri ve hatta birçok noktada ücretsiz dağıtımlar yaparak olumsuz tabloyu telafi etmelerini bekliyorum. Hepimiz din kardeşiyiz!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.