Hava Durumu

'Adım Adım' mutluluğa koş...

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2018 07:57

Gönüllü Hareketi, özellikle gençlerde gönüllülüğü yaşam tarzı haline getirmek ve toplum genelinde sivil toplum duyarlılığı oluşturmak misyonuyla 2009 yılında Bursa'da kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu. Sevgili Sertaç Şipka'nın başkanlığını yaptığı ve önemli işlere imza atan bu STK'yı sizlere detaylarıyla ileriki yazılarımda anlatacağımı belirterek, öncesinde 'Adım Adım' projesinden söz etmek istiyorum...
Gönüllü Hareketi, 2018 yılı başlarında Açık Açık Derneği bünyesinde kurulan Online Hesap Verebilirlik ve Şeffaflık Platformu'na katılarak, bağışçı hakları beyannamesini de imzalayarak şeffaflığını tescillemiştir.
Açık Açık Platformu'na katılmasının hemen sonrasında da Adım Adım başvurusunu tamamlayarak, Adım Adım'ın Bursa'da desteklediği ilk ve tek sivil toplum kuruluş olarak İyilik Peşinde Koş (İPK) Platformu'na katılmıştır.
İyilik Peşinde Koş Platformu, Adım Adım'ın desteklediği STK'ların projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullanacağı yardımseverlik koşusu web platformu. Adım Adım İPK'ya kayıtlı olan 50 bin gönüllü koşucu yaptıkları yardımseverlik koşuları ile yüzbinlerce bağışçı sayesinde sosyal sorumluluk projelerini desteklemiştir ve desteklemeye de devam ediyor.
İstanbul Maratonu'nda derneğin hedefli projeye bir Oyun Karavanı kazandırmak. Bu sayede Oyunla Büyü Projesi, Oyun Karavanı sayesinde daha fazla noktaya, dolayısıyla kırsaldaki daha fazla çocuğa ulaşacak. 1 yıl içerisinde bin çocuğa ulaşma hedefi olan Oyun Karavanı'nın hayata geçmesi için 100 gönüllü koşucuya ve 150 bin lira desteğe ihtiyacı var.
Adım Adım bünyesindeki gönüllüler haftanın belirli günlerinde İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Antalya gibi büyükşehirlerde antrenörlerin desteği ile antrenmanlar yapıyorlar. Spor yapmanın yanında sosyalleşen gönüllüler, bir yandan da yardımseverlik koşularına hazırlanıyorlar. Her çarşamba saat 20'de Mihraplı Park ve her cumartesi sabah 8'de Botanik Park'ta gerçekleşen antrenmanlara, herkes ücretsiz olarak katılabilmekte ve yardımseverlik koşularında yer alarak sosyal sorumluluk projelerini destekleyebilmektedir.
Bursa'daki ilk ve tek Adım Adım STK'sı olan Gönüllü Hareketi; gönüllülerin, gönüllü koşucuların ve koşucuları destekleyecek olan il içinden ve il dışından bağışçıların desteklerini bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.