Hava Durumu

Ampute şampiyonlarımız, A Milliler'i mi yendi?

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2017 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2017 09:01

Kişinin kol, bacak, ayak veya elinin tümünün ya da bir kısmının olmaması durumuna ampütasyon denir. Ampute futbolu, bir bacağı olmayan sporcuların kanedyen (baston) kullanarak, kalecilerin tek kollu olarak oynadıkları bir futbol türüdür. Ampute futbolu, yaygın bir şekilde oynanmakta olup, düzenli olarak Avrupa ve dünya şampiyonaları organize edilmektedir

İşte o organizasyonlardan biri, 1-10 Ekim arasında Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu işbirliğinde, İstanbul'da düzenlenen 'Avrupa Ampute Futbol Şampiyanası' oldu. Şampiyonluk kupasını da Türkiyemiz kaldırdı. O ay-yıldızlı formayı defalarca terleten ve çeşitli başarılar alan bir ağabeyleri olarak, canı gönülden kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Bir anda siyasetçisinden bürokratına, işsizinden işçisine, öğrencisinden memuruna tüm kesimden vatandaşlar üfürmeye başladık! Bütün ülke olarak engellilerin farkına vardık!!! Engellilerin neleri başardığını, imkan verilirse bu başarıları daha ileri götüreceklerini, gerçek kahraman olduklarını, hariçten gazel okuyarak sosyal paylaşım ağlarında ve Meclis'te fırsat bulanlar görsel, yazılı ve sözlü basında üfürdü de üfürdü...

Sözüm ona ampute futbolunun en sağlam altyapısına sahibiz! Çünkü trafik terörü, bölücü örgütlerin hain emelleri için giriştiktikleri silahlı ve mayınlı saldırılar, sağlıkta önlenebilir önlemlerin yeterli olmaması, çalışanların iş güvenliği konusun da yetersizlik var. Bu temel olumsuzluklar, doğal olarak altyapımızı maalesef oldukça güçlü kılıyor. Sonuç olarak vu şampiyonlukların yaşanmasından daha önemli olan, bu durumların düzeltilmesidir.

Avrupa şampiyonluğunun bu kadar gündeme gelmesi, A Milli Takım'ın başarısız dönemine denk gelmesi nedeniyledir. Olmayan engelli bilincinin ve farkındalığın 10 günde oluşması mümkün değildir.

Milli Takım, Avrupa Şampiyonu olduğu için mi sevindik? Yoksa kolu, bacağı, ayağı olmayan 'zavallı(!)' engelliler için mi? İşte en büyük sıkıntılardan birisi de bu... Verilen demeçlerin hepsinde engellerine atıf yapılarak zafer açıklamaları yapılıyor. Sanki Ampute Milli Takımımız, A

Milli Futbol Takımı'nı yenip şampiyon olmuş! Oysa ki rakipleri de kendileri gibi ampütasyona uğramış bireyler... İşte samimiyetsizlik, engelli bilincinin olmayışı, milli mücadeleyi veren ay-yıldızlıların milli takım olduğunu görememek, en büyük engeldir.

'Madem çok ilgiliydiniz, bu milli takımın hazırlık aşamalarında neredeydiniz' diye adama sorarlar! Gerçekten milli takımın şampiyonluğuna inanan, sevinen ve bu şampiyonluğu yaşatan millilerimize selam olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.