Hava Durumu

Başarılı engelli sporcular istihdamında kolaylık

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2019 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 08:41

Bu köşenin müdavimleri çok iyi bilir... Engellilerin istihdamı noktasında ne zaman bir girişim olsa, ne zaman bir yasal düzenleme söz konusu olsa tüm ayrıntılarıyla okuyucumla paylaşıyorum. İstihdam seferberliği konusunda çok önemli adımlar atılsa da alımlar engelliler açısından yeterli noktada değil. Engellilerin daha fazla iş imkânı elde etmesi, artık çok daha önemli. Bu bağlamda sizinle sözleşmeli engelli sporcu istihdamı konusunda yaşanan önemli gelişmeyi paylaşacağım...
Engelli sporcuların istihdamı ile ilgili, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda, 26 Aralık 2019 tarihi itibariyle değişiklik yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı daha önce 3289 sayılı Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu'nun 30'uncu maddesinin mülga (yürürlükten kaldırılan) birinci fıkrası kapsamında, antrenör ve spor uzmanı istihdam etmekteydi. Değişiklikle iki önemli düzenleme yapıldı:
Sözleşmeli Personel Çalıştırma Usul ve Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar, 26.12.2019: (Ek 2.maddeye ilave)
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda bu esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak spor uzmanı, antrenör ve gençlik çalışanı unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki (ek 2.madde) hükümlere bağlı kalmaksızın KPSS ve EKPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyon sayısının 10 katına kadar çağırılacak adaylar arasından, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve sözlü ya da yalnızca sözlü ve/veya uygulamalı sınav sonucuna göre çalıştırılır. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda 60 yaşından büyük olmamak kaydıyla aşağıdaki şartlardan herhangi birisini taşıyanlar ekli (4) sayılı cetvele bağlı kalmaksızın ve sınav şartı aranmaksızın Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca belirlenen usul ve esaslara göre bu esaslar kapsamında spor uzmanı ve antrenör unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilebilir. Ek 2. madde; 60 yaşından büyük olmak kaydıyla sınav şartı aranmaksızın;
a) Dünya şampiyon-alarında, olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik oyunlarda sporcu olarak ilk 3 dereceye girmek,
b) Avrupa şampiyonlarında olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik oyunlarda sporcu olarak ilk 3 dereceye girmek,
c) Olimpiyat veya paralimpik ya da deaflimpik oyunlarda sporcu olarak ilk 3 dereceye girmek,
d) Olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında en az 15 defa milli sporcu olmak,
e) Olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında son 5 yılda en az 7 defa uluslararası yarışmalarda milli takım antrenörü olarak görev yapmak şartlarını taşıyanlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca belirlenen usul ve esaslara göre spor uzmanı ve antrenör unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarında bu esaslar kapsamında istihdam edilebilir. NOT: Sözleşmeli olarak çalışan engelli çalışana isteği dışında gece nöbeti ve vardiyası verilmez.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.