Hava Durumu

Benim Adım 'Aşk'

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2020 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2020 07:54

Koronavirüs salgınıyla morallerimizin bozulduğu bugünlerde size bu kez sanat penceresinden seslenmek istedim... Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi'nde, muhteşem bir geceye imza atıldı. Aşkı en güzel anlatan şairlerin şiirleri Fulya Parlamış, Gülçin Ermutlu, İlay Yılmazlar, Pelin Kaleoğlu ve Sanem Çetiner tarafından adeta havalandırılıp salonu dolduran 300 izleyicinin gönüllerine serpildi.
Bursa Inner Wheel Kulübü ve Erguvan Gönüllüleri, BUGES yararına düzenlediği şiir dinleti programının eğitmenliği ve yönetmenliğini İzzet Boğa yaptı. Danslarıyla İrem Güzel ve Ahmet Gezen ile birlikte oyuncular Kağan Şenbaş ve Yaren Şensoy performanslarıyla, şarkılarıyla da Salih & Fatih eşlik etti. Programın adı da Benim Adım Aşk'tı...
3 yıldır topluma kültürel katkı sağlamak ve sosyal sorumluluk projelerini desteklemek amacı ile sürdürülen proje kapsamında Bursa Inner Wheel Kulübü ve Erguvan Gönüllüleri sadece tam puan almadı. Gönülleri kazanırken sosyal sorumluluklarını yerine getirmenin de hazzıyla geceden ayrıldılar. Gecenin kahramanlarından Bursa Inner Wheel Kulübü'nü geçtiğimiz yazılarımda sizlere tanıtmıştım.
Bugün ana konumuz Erguvan Gönüllüleri... Erguvan Gönülleri, resmiyeti olmayan gerçek gönüllülerin 8 arkadaş ile Eylül 2014'te 4 öğrenciye burs vererek başladıkları bir çalışma... Bu yolda zamanla büyüyerek bugün sayısı 160'ı geçen öğrenciye burs veren 50 kişilik gönüllü ordusuna dönüştüler.
Değerli insan Türkan Saylan'ı kendilerine örnek alarak Atatürkçü gençliğin, yarının modern Türkiye'sini oluşturacağını bilerek geleceğimiz için ellerinden geldiğince eğitim anlamında onların yanında olmaya çalışıyorlar.
Bursların yanında her sene bir kurum ile ortaklaşa onlara maddi ve manevi katkı sağlıyorlar. Çok seçiciler... İşinin hakkını veren kurum ve STK'ları özenle seçip, ortak çalışmayı kabul ediyorlar. Reklamla falan işleri de yok. Yapılan işin hedefine ulaşıp ulaşmadığı onlar için önemli olan. Erguvan Gönüllüleri'ni kısaca anlattıktan sonra, aslan payının sahibi olan derneğin Kurucusu ve Başkanı Sayın Fulya Parlamış'a sözü getirmek istiyorum. Ben aslan payı diyorum, kendisi bunu kabul etmeyecektir.
İnanılmaz mütevazı birisi. 'Ben' değil, 'biz' vurgusu ile her daim konuşuyor Fulya Hanım.
Ve kendini şu sözlerle anlatıyor: "Yaşam amacını bulmaya çalışan, hayalleri olan ve kendini keşfetme yolculuğunda kendisine ve çevresine değer katmak için çabalayan, 'hep'ten yola çıkıp 'hiç'e ulaşmaya çalışan, farkındalığı yüksek, sonuç odaklı çalışan ve devamlı sorgulayan bir beyne sahip, insan olma mücadelesi veren bir kadınım. Çok şükür maddi anlamda durumum iyi, sağlığım yerinde. Sağlıklı bir aileye sahip olan şanslı insanlardanım. Ancak benim kadar şanslı olmayan ülkemin çocuklarına, gençlerine ve kadınlarına, maddi olanakları olmayan, engeli olan, sağlığı iyi olmayan, ailesi olmayan, eğitimi olmayan insanlara karşı borcumuzun olduğunu düşünüyorum. Benim inancıma göre olanın olmayana, bilenin bilmeyene, mutlu olanın mutsuz olana karşı sorumluluğu var.
Yaradan'a karşı şükretmenin duaların yanı sıra yaptığımız eylemlerle de olması gerektiğine inanıyorum. Doğanın, hayvanların ve insanların bir bütünün parçaları olduğunu düşünüyorum. Her bir insanın yaşadığı acı, doğaya ve hayvanlara yapılan katliam, zulüm beni derinden yaralıyor."
İnsanlığa hizmet etmek dürtüsünü içlerinde yaşayan gönlü güzel, kalbi sevgi ve hoşgörü ile atan, örnek çalışmalar yapan Erguvan Gönüllüleri ve Bursa Inner Wheel Kulübü üyelerini gönülden kutluyorum. Son söz olarak da dünyayı iyi insanların kurtaracağını bir kez daha ifade ederek kendilerine teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.