Hava Durumu

BESAŞ'tan görme engelliler spor kulüplerine yardım

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2018 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 08:05

Bursa'da 1979 yılında belediye önderliğinde kurulan ve resmi üretime 1982 yılında geçen BESAŞ Halk Ekmek Fabrikası, yılda toplam 70 milyon adet ekmek üreterek kentin ekmek ihtiyacının yüzde 20'sini karşılıyor. Temel amacını halka kaliteli, sağlıklı, hijyenik ve ekonomik ekmek çeşitleri, unlu mamuller, süt ve süt ürünleri üreterek piyasada denge unsuru olmak şeklinde özetleyebiliriz.
BESAŞ Halk Ekmek Fabrikası, Bursa'nın en büyük, Türkiye'nin ise üçüncü büyük ekmek üretim tesisi. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 13 bin 500 metrekarelik alanda kurulu olan fabrikada 6 bin 400 metrekarelik kapalı alanda, 5 tünel tipi fırınla, el değmeden tam otomatik makinelerle günde 360 bin adet (400 gr.) ekmek üretme kapasitesine sahip.


Temel amacının dışında, sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli yardım çalışmalarıyla şehrimizdeki birçok alana hizmet etmeye devam eden BESAŞ, Bursa için yeni bir çalışmaya imza attı.
Bursa, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu için en önemli şehirlerin başında geliyor. Takım ve ferdi branşlarda, ulusal ve uluslararası başarılar alarak Bursa'yı her alanda başarıyla temsil eden görme engelli spor kulüplerimiz, bu yıl ayrıca bir ilke imza atarak tüm takım branşlarında kadın ve erkek kategorilerinde en yüksek liglerde erkeklerde ikişer takımla mücadele verecek.
Başarılarıyla dikkati çeken Bursamızın aktif 5 görme engelli spor kulübü, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Mutlu Aydın'ın özel girişimleri sonucunda BESAŞ tarafından 5 bin TL yardım yapılarak ödüllendirildi.
BESAŞ binasında yapılan sözleşme imza törenine BESAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bektaş, Bursa Temsilcisi Mutlu Aydın ve yardımı alan BUGES, Altı Nokta, Timsahlar, Genç Osmangazi ve New Timsahlar Spor Kulübü başkanları katıldı.
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Bursa Temsilcisi Mutlu Aydın ve kulüp başkanları verilen destekten dolayı Mustafa Bektaş'a teşekkürlerini sundu. Bu önemli çalışmaya imza atanları takdir etmek de bize düşüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.