Hava Durumu

Bir HASVAK hikâyesi

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2017 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 07:10

"Kıbrıs Barış Harekâtı'nın olduğu günlerde, çıkarmaya katılan ve yaralanan çok sayıda gazi, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) getirilmişti. Eşim ve ben hastaneye gazilerimizi ziyarete gittik. Birçok servis boşaltılmış ve gazilerimize tahsis edilmişti. Vücutlarının değişik yerleri sarılı, bantlı, bazı kısımları kanlı vaziyette yatan, hafif ve ağır yaralı gazilerimizi ziyaret edip, hatırlarını ve bir ihtiyaçları, istekleri olup olmadığını sorarken ayrı bir bölümde yatan; kır saçlı, 40-45 yaşlarında bir yaralı gördüm. Hemşirelere kimliğini sordum.
Kıbrıslı bir mücahit olduğunu, çok ağır yarası olduğunu, hayati tehlike içinde bulunduğunu söylediler. Konuşamayacak durumda olduğunu söylemelerine rağmen yanına yaklaştım. Bir isteği olup olmadığını sordum. Cevap vermedi. Kolu hafifçe sarkmış olarak duruyordu. Kolunu düzelteceğimi, rahat ederse gözünü kırpmasını söyledim. Kolunu hafifçe kaldırıp göğsü hizasına getirince gözünü kırptı. Pijamasının göğüs cebi hizasındaki parmaklarını hafifçe oynatmaya başladı. Parmaklarını oynatırken bir iki kere göz kırptı. Bir şeyler söylemek istiyordu.
Hastabakıcıya, yaralı mücahidin elbiselerinin nerede olduğunu ve birlikte bakmak istediğimi söyledim. Hemşire ile birlikte ceketinin iç cebine baktık, bir kağıt üzerine yazılmış, isim ve adres vardı. Kâğıdı aldım, yaralıya göstererek 'Bunu mu istiyorsun ?' diye sordum. Yaralı gazilerimizin yanında diğer hastalarla ve hastanelerle ilgilenmeye başladık. Hastane çalışmalarımızın yanında, birçok kişi ve kuruluşlardan yardım toplamaya ve bunu hastanelere, ihtiyacı olanlara vermeye başladık. Yardım edilen kurumun yöneticisinin suiistimali nedeniyle ailemden kalan birtakım malvarlıklarını vererek bir vakıf kurmaya karar verdik. İşte Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı HASVAK, bu şekilde dünyaya geldi" diyor HASVAK Genel Başkanı değerli insan Engin Öztürk...
Yurtiçinde 10, yurtdışında Hollanda-Almanya'da şubeleri ve üyeleri bulunan, kayıtlı 10 bini aşkın, onursal ve fahri üyeleri binlere ulaşmış bulunan vakfın kuruluşundan beri Genel Başkanı olan yüce insan Engin Öztürk'ün Bursalı olması ayrıca kıvanç verici...
En son 17 Ekim'de Nilüfer Belediyesi'yle HASVAK, işbirliği yaparak engellilere yönelik 'Sağlıklı Yaşam Parkı' açılışıyla hizmetlerine devam ettiler. Gerçek manada ömrünü hayırlara vakfetmiş, pozitif enerjisiyle etrafa neşe saçan Bursa Şubesi Başkanı Fatma Küçüker ve ekibinin çalışmalarından da övgüyle bahseden bu saygıdeğer insanla tanışmak, benim için oldukça gurur vericiydi. Kendisine Allah'tan sağlıklı uzun ömürler diliyor ve saygıyla önünde eğiliyorum.
Bir parantez de Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'e açmak istiyorum. Gerçekten engelli bireylere olan hassasiyeti ile yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye örnek olması, 'Oyun Engel Tanımaz Parkı' ile Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ödüllendirilmesi, son olarak da HASVAK ile işbirliği yaparak bir başka engelli parkını Bursa'ya kazandırması nedeniyle sonsuz teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.