Hava Durumu

Bursa BESK, İstanbul'a kafa tutacak!

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2021 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2021 07:46

Sporda 'engel tanımayan' kulüplerimiz, A Milli Futbol Takımımızın hayal kırıklığı ile tamamladığı EURO 2020 Şampiyonası sonrası adeta ilaç gibi geliyor bünyemize! Sık sık bu köşede, spor adamı olduğum için sportif başarılarıyla göğsümüzü kabartan kulüp ve futbolcuları öne çıkararak birçok gazetenin 'tek sütun' olarak gördüğü başarılara naçizane geniş yer vermek arzusundayım.
Engel tanımayanlar köşemizde bu hafta Bursa'nın ilk ve tek tekerlekli sandalye basketbol takımı var: Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü yani Bursa BESK. 2017'de kurulan ve 2017-2018 sezonunda Bölgesel Lig Şampiyonu olan Bursa BESK, bir sonraki sezonda 2. Lig Şampiyonluğu'nu elde ettikten sonra 2019-2020 sezonunda 1. Ligi 6'ncı sırada tamamlamıştı.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki tekerlekli sandalye basketbol liglerinde mücadele eden Bursa BESK, 2017-2018'da ilk kez katıldığı Bölgesel Lig'i namağlup şampiyon olarak bitirmiş ve 2. Lig'e yükselmişti. 2018-2019 sezonunda ise 2. Lig'de aynı başarıyı gösteren takım şampiyon unvanı ile 1. Lig'e yükselme hakkını elde etmişti.
2019-2020 sezonunda 1. Lig'de mücadele eden takımımız, Süper Lig hedefine kilitlenmiş haldeki zorlu rakipleri karşısında başarılı olup ligi 6. sırada bitirmişti. 2020-2021 sezonunda Yalova ve Bursa'da eş zamanlı oynanan müsabakalarda ise 12 takım içinde 2. olarak Süper Lig'e yükseldiler.

Şimdiye kadar size başarıya giden yolda sadece göze çarpan bazı kilometre taşlarını aktarmış oldum. Nitekim bugün ortaya çıkan tablo, Bursamız için gerçekten gurur kaynağı. Altyapıdan yetiştirdikleri oyuncularla başarı peşinde koşan Bursa BESK, aynı zamanda kadrosunda transfer edilmiş oyuncu bulundurmayan tek takım olarak Süper Lig'e çıkma başarısı göstermiş olması itibariyle de camiada apayrı bir yerde bulunmaktadır.
Bursa BESK, gelecek sezondan itibaren Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek. Kurulduğu ilk günden beri sadece yetiştirdiği sporcuları ile Bölgesel Lig'den Süper Lig'e uzanan büyük başarılara imza atan basketbol takımımızın amacı ise zorlukları aşarak çıktığı Süper Lig'de kalıcı olup Bursa şehrini en iyi şekilde temsil etmek.
Dikkatinizi çok önemli bir noktaya daha çekmek isterim. Bugüne kadar sadece kendi imkanlarıyla, herhangi bir maddi-manevi destek olmadan adeta kendi yağıyla kavrularak Süper Lig'e çıkan Bursa BESK, gelecek sezondan itibaren Türkiye'nin köklü spor kulüpleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımlarla mücadele edecek.
Çok iyi biliyoruz ki Süper Lig, büyük bütçeler ile oluşan takımların yer aldığı bir mücadele alanı. Bizim burada başarı göstermemiz, ancak ve ancak sponsorların desteği ile mümkün olacaktır. Bir dipnotu da paylaşayım.
Süper Lig maçları, TRT Spor'dan canlı yayınlanıyor. Sponsor olacak kişi ve kuruşlar için büyük bir reklam fırsatı denilebilir. Bu arada 3 İstanbul kulübünün maçları, kendi mecralarından canlı yayınladıklarını da belirtmiş olayım.
Gelelim Bursa BESK'in yapısına... Takım kadrosundaki iki sporcu, 15 yaşında. 20 yaşındaki iki sporcu da genç milli statüsünde. 15 yaşındaki sporcular, genç milli olan ağabeyleri gibi başarılı olup milli formayı terletmek istiyor.
Ne kadar doğru işler yapıldığı sonucunu, şimdiye kadar özetlediğim tablodan çok rahat çıkarabilirsiniz. Genç yaştaki engelli bireyleri basketbol sporu ile tanıştırmayı amaçlayan Bursa BESK, bu bireylere özgüven kazandırmak ve hayatlarına bir nebze de olsa olumlu yönde dokunabilmek.
Siz bir engellinin, spor yaparak hayata tutunmasının ne olduğunu bilebilir misiniz? Toplumda yaşayan her birey gibi kendi ayaklarının üzerinde, kimseye ihtiyaç duymadan ve hayatını idame ettirecek parayı kazanmak onların en doğal hakkı değil mi?
Sevgili kardeşim Recep Tak'ın idaresindeki Bursa BESK, Süper Lig'de mücadelesini Bursa adına verecek tek takım. Devlere kafa tutacak takımımıza sonsuz başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.