Hava Durumu

Bursa'da Spor ve Egzersiz Çalıştayı Bu çalıştay, kente çok yakıştı

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2021 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 08:26

Geride bıraktığımız haftanın sonuna doğru, motivasyonumuzu artıran bir etkinliğe şahitlik edip katılım gösterdik. Bursa'mızda ilk defa Spor ve Egzersiz Çalıştayı, gerçekleştirildi. Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi organizasyonu ile online düzenlenen çalıştaydaki 4 oturumda birbirinden değerli katılımcılar vardı.

21-22 Ocak'ta gerçekleştirilen çalıştay, Bursa'nın tüm dinamiklerinin desteklediği ve katkı verdiği ortak bir çalışma olma yönüyle ayrıca alkışı hak etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, BUSİAD, BTSO ve Bursaspor Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bu özel çalışmanın ana destekçileri oldu.

Protokol konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Osmangazi Belediye Başkanı adına Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Tamer Balaban, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Tesisleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, BTSO Başkanı İbrahim Burkay adına Meclis Üyesi Fuat Alpaslan, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramiz Arabacı yaptı.

Açılışın ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Şerife Vatansever Tayşi'nin üstlendiği ilk oturumda Antrenör Eğitimi Programı ana başlığı altında olimpiyat sporcusu yetiştirme süreçleri, Bursa'da yetenek seçimi sorunları ve çözüm yolları/önerileri, yaşam boyu egzersiz alışkanlığı konuşuldu. Bu oturumda Yahya Yıldırım (Bursa Teknik Üniversitesi), Nursiner Şen (Bursa Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı), Mümin Ceylan (Bursaspor), Funda Geyik (Nilüfer Belediyespor), Adem Şirin (Yıldırım Belediyespor), Serkan Bakır (BED Derneği), Metin Yıldırım (MEB), Nursel Çakır (Osmangazi Belediyespor), Sait Ulvi Özdemir (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği), Abdurrahman Dağlar (GSİM), Serkan İnam (THOM), Mejnun Ömeroğlu (B.B.B. Spor Kulübü), Ekrem Uğurlu (GSİM), temsil ettikleri kurumlar adına konular üzerinde fikir beyan etti.

Çalıştayın ikinci oturumunda Moderatörlüğü Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz yaptı. Beden Eğitimi ve Spor Programı ana başlık altında olimpiyat sporcusu hazırlamada okul sporlarının yeri ve önemi, okullarda fiziksel aktivite, sağlık ve yaşam boyu spor bilinci kazandırma, yetenek seçiminde beden eğitimi öğretmenin rolü ve önemi konuları enine boyuna masaya yatırıldı.

Açıkçası benim de en çok önemsediğim ve katılımcı olduğum üçüncü oturumun moderatörlüğünü ise kıymetli hocamız Doç. Dr. Recep Görgülü yaptı. Paralimpik Sporcular ve Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor Programı ana başlığında, Bursa'da paralimpik sporcuların sorunları ve çözüm yolları ile engelli bireylerin spor aracılığıyla topluma entegrasyonu alt başlıkları oturumun içeriğini oluşturdu. Oturuma Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü BUGES Başkanı sıfatıyla bendeniz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İl Engelliler Koordinatörü Erdem Uğur, Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Recep Tak, Yıldırım Belediyesi adına Mehmet Özmen, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim adına Murat Deniz, Nilüfer Belediyesi adına da Fehmi Gökçen katılım gösterdi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Şenay Şahin'in yaptığı dördüncü oturumun ana başlığı ise Sporda İnovasyon, Yöntem, Girişimcilik ve ARGE Çalışmaları Programı oldu. Alt başlıkları da Bursa'da inovasyon ve ARGE çalışmalarının spor alanına entegrasyonu, özel kurum ve kuruluşların ve girişimcilerin olimpiyat sporcularına destekleri, Elit Sporcu İzleme ve Performans Değerlendirme Merkezi oldu. Son derece verimli geçen oturumda birçok kurumdan temsilci, önemli bilgi aktarımında bulundu.

Çalıştayın sonunda ise raporların sunumu gerçekleşti. Bu oturumun moderatörlüğünü de uzun yıllar Sporun Bursa'daki liderliğini başarıyla yürüten ve şimdilerde bakanlıkta çok önemli projelerin hayata geçirilmesi için gecesini gündüzüne katan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Tesisleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Şahin yaptı. Sonuçları, önümüzdeki haftaki yazımda en çarpıcı detaylarıyla sizlerle paylaşacağım. Böyle bir çalışmanın Bursa'da ilk defa yapılmış olması, tüm kent dinamiklerinin bu organizasyona koşulsuz destek vermesi inanılmaz mutluluk verici. Etkinlik için başta Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın yükünü ve zahmetini çeken bir isim de var: Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Ramiz Arabacı... Ramiz Hoca'mızın bilhassa engelliler için yaptığı özel hizmetleri, bu köşenin müdavimleri yakından bilir. Yanı sıra Spor Bilimleri Fakültesi'nde görevli hocalarımızı da ayrıca kutluyor, sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.