Hava Durumu

Bursa Inner Wheel Kulübü

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 08:29

İyilikler, iyi insanlarla olur. Zaman zaman kişiler ve o iyi insanların oluşturduğu topluluklardan yazılarımda bahsediyorum. Bugün konum; 'Bursa Inner Wheel Kulübü Derneği'

Dernek Dönem Başkanı sevgili Ayten Suvar'dan aldığım bilgiler ışığında, sizlere dünyanın en büyük kadın kuruluşu Inner Wheel'i ve 'Bursa Inner Wheel Kulübü Derneği' anlatayım...

Inner Wheel 1924 yılında Margaret Golding tarafından İngiltere Manchester'da kurulmuştur. Cenevre, New York ve Viyana Birleşmiş Milletler'de toplam 5 temsilcisi olan IW, kadın hakları, eğitim, sağlık, kültür, barış, uyuşturucuyla mücadele, çevre ve çocuklara yardım konularında projeler hazırlamaktadır. Dünyada 103 ülkede faaliyet göstermektedir.

Inner Wheel Türkiye'de ilk olarak 1990 yılında Edirne kulübünün kurulmasıyla çalışmaya başlamıştır. İstanbul, Edirne, Bursa, Eskişehir, İzmir ve Pamukkale'de 2 bölge ve toplam 26 kulüp ile faaliyette olan Türkiye Inner Wheel; 3 yılda bir yapılan dünya konvansiyonuna 2012 yılında, 2000'den fazla katılımcıyla İstanbul'da ev sahipliği yapmıştır.

Bursa Inner Wheel Kulübü Derneği; demokratik, laik, çağdaş ilkeler ışığında, sosyal ve etkin hukuk devleti anlayışı içinde birlik ve beraberliğimizi korumak, gerçek arkadaşlığı ve dostluğu teşvik etmek, hizmete hazır kişileri gönüllü olarak topluma yararlı hizmetler vermeye özendirmek, uluslararası anlayışı geliştirmek, tanışıklığı sağlamak, karşılıklı anlayış, iyi niyet ve barış olgusunu geliştirmeye çalışmak, eğitim, sağlık, çevre ve benzeri konularda topluma yararlı hizmetler sunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, ilk, orta, lise ve yükseköğretimde eğitim gören öğrencilere burs vermek amacıyla kurulmuştur.

Uluslararası Inner Wheel 'in bu dönem teması;
''Kadını Ve Kız Çocuklarını Gözet- Geliştirerek Güçlendir.'' dir.
Inner Wheel imkanları dahilinde, özellikle kadınların ve kız çocuklarının eğitimine, gelişimlerine yönelik sunular, paneller düzenleyerek farkındalıkları arttırmaya çalışıyoruz. Eğitim, sağlık, çevre bilinci vb alanlarda projeler üretiyor. ATATÜRK'ün izinde, modern ve laik Türk Kadınları olarak, karşılık beklemeden gerçekleştirdikleri projelerle, çevreye, ülkemize ve insanlığa hizmet etmeye çalışıyor. Temel vurgu! 'biliyoruz ki, eğer bir kadın değişirse, dünya değişir.' düşüncesi tüm üyelerce benimsenmiş ve uygulanmaya çalışılıyor.

Bursa Inner Wheel Kulübü, sürdürülebilir etkinliklerinden olan ve ilki geçen yıl yapılan, Nilüfer İş Okulları'ndaki öğrencilerle birlikte oluşturduğu koroyla, adına; 'Engelsiz Yüreklerden Memleket Türküleri' konseri; 15 Ocak 2019, Salı akşamı, saat:20.00'de, Uğur Mumcu Sahnesi'nde Bursalılar' la olacak.

Bu konser çocuklar, aileleri ve Bursa Inner Wheel Kulübü için çok önemli.

Dönem Başkanı Ayten Suvar'ın dediği gibi;'Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz.' Ekim ayından bu yana her çarşamba, çocuklarımızla birlikte hocamız Veli Sarı önderliğinde bizler çocukları, çocuklar bizi özleyerek hazırlandık bu konsere...

Yüreği sevgi dolu herkesi konserimize bekliyoruz...

Sevgili başkanın davetine; mutlu etmeyi ve mutlu olmayı benimsemiş iyi insanların katılacağına eminim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.