Hava Durumu

Bursa'ya 'engelliler' bölümü neden olmasın!

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2020 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2020 08:13

Toplumun değişim, gelişim gibi temel öğelerini etkileyen üniversiteleri ve bana göre en önemli unsurlarından biri olan Spor Bilimleri Fakültesi'ni konu edeceğim bu hafta... Üniversitelerin üç temel işlevi var: Eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık. İşte bu görevlerini çağın gelişim ve değişimine uygun gerçekleştiren akademisyenlerle, üniversiteler çalışmalarını yürütüyor. Bilimsel özerkliğe ve kamu tüzelkişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapa fakülte, enstitü, yüksekokul ve benzeri kuruluş ve birimlerden oluşan bir yükseköğretim kurumudur özetle üniversiteler...
Günlük yaşama bakıldığı zaman üniversitelerin ekonomik motorlar olduğu da net şekilde anlaşılabilir. Toplumsal zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olurlar, yaratıcılığı ve açık fikir beyanını teşvik ederler. Daha açık ifadeyle üniversite eğitimi, dünya çapında insani gelişmenin kritik bir bileşenidir. Sadece işgücü piyasası için gerekli olan üst düzey becerileri değil aynı zamanda öğretmenler, doktorlar, hemşireler, memurlar, mühendisler, hümanistler, girişimciler, bilim insanları, sosyal bilimciler ve sayısız diğer personel için gerekli eğitimi sağlar. Yerel ekonomileri yönlendiren, sivil toplumu destekleyen, çocuklara öğreten, etkili hükümetleri yöneten ve tüm toplumları etkileyen önemli kararlar alan kapasiteyi ve analitik becerileri geliştirir.
Ülkemizin gururu Bursa Uludağ Üniversitesi de bu doğrultuda üzerine düşen yükümlülüğü yerine getiriyor. Ana konumuz olan Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, engelli ve dezavantajlı gruplarla yaptığı projeleri daha da ileriye götürmek istiyor. Dekan Prof. Dr. Ramiz Arabacı'yı ziyaretimde üniversite ve fakülte yönetimi olarak bu alanda çok istekli olduklarını vurguladı ve şu sözleri ekledi: Kendi çabalarımızla birçok bilimsel ve sosyal çalışmayı yaptık. Ülkemizde engelli bireylerin sportif başarıları bizleri çok gururlandırıyor ve bunu çok önemsiyoruz. İşin başarı kısmı kadar rehabilitasyon kısmı da bizim için önemli."
Ramiz Hoca, Bursa'daki engelli spor kulüpleri ve STK'larının yeterli şekilde kendilerine başvurmadıklarını, sadece birkaç spor kulübün talepte bulunduğunu ve bu kulüplerle çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Bu çalışmaları çok daha ileri götürüp, Bursa ve ülkemizdeki engelli bireylerin sportif çalışmalarını bilimsel olarak desteklemek ve geliştirmek için sabırsızlıkla yeni projeleri hayata geçirmeye hız verdiklerini de dile getirdi.Hocamızla istişare yaparken Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz, Öğr. Gör. Mine Topsaç ve Arş. Gör. Selen Uğur da görüşmeye dâhil oldu. Haliyle görüşmenin seyri daha da keyifli bir hal aldı.
Özetle, Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin engelli bireyleri ne kadar önemsediğini ve onlara yönelik projeleri her zaman destekleyeceklerini, bu manada kendilerine ulaşılması gerektiğini vurgulamak isterim. Satır aralarında yakaladığım önemli bir noktayı da siz değerli okuyucularımla ayrıca paylaşmak isterim... Prof. Dr. Ramiz Arabacı, Prof. Dr.Nimet Haşıl Korkmaz'a "Böyle giderse, fakültemizde üçüncü bölüm olarak engelliler bölümünü açabiliriz" şeklinde esprili bir şey söyledi. Espri amaçlı da olsa bunu duymak inanın beni çok mutlu etti.
Engellilere bu kadar duyarlı akademik personel, Bursmıza çok da yakışır diye düşünüyorum.
Uyumayın Bursa'nın engelli ve dezavantajlı grupları! Küçük diye düşündüğünüz fikirler, çok büyük kapıları açacaktır.
Bu gidişat, dezavantajlı grupların hayatlarına ve başarılarına yol gösterici olabilir. Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi sizi bekliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.