Hava Durumu

BUSADER, yeni dönemde de gümbür gümbür geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2021 08:00

Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği BUSADER, bazı sivil toplum kuruluşları gibi öyle çok gürültü çıkarmadan ama çok fazla ses getiren işlere imza atan bir oluşum. Yenilenen yapısı ile güçlü adımlarla yola devam ediyorlar.

Yeni dönem Başkanı Tülin Günbatılı ile Başkan Yardımcısı Elif Evke ile Yönetim Kurulu Üyeleri Asiye Pampu, Fatma Akalp, Günel Gençler, Sumru Güler ve Esin Seymen ile kulübümüz BUGES'i ziyaretlerinde bir araya geldik. Başkan Vekilimiz Mutlu Aydın'ın da hazır bulunduğu ziyarette BUSADER Başkanı Sayın Günbatılı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bu dönemde yapılacak ortak çalışmalar hakkında istişarede bulunduk.

BUGES'e faaliyetlerinde başarılar dileyen BUSADER Yönetimi, ortaklaşa yapılacak çalışmaları sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

Günbatılı, yeni dönemde en büyük hedeflerinin daha fazla hayırsever ile daha fazla projeyi hayata geçirmek olduğunu söyledi. 2021-2023 sloganlarını da 'Hayata Tutunuyoruz' olarak belirlemişler.

Ruh sağlığı, organ bağışı ve ilk yardım başlıkları altında çok sayıda çalışma gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Güncel gelişmeler karşısında da çok aktifler. En son orman yangınları sırasında hızlıca aksiyon alarak yardım çalışmasını organize ettiler. Doğal afetler gibi olaylarda yaptıkları gerçekten değerli.

BUSADER olarak aşılama çalışmalarına da tam destek veriyorlar. Bu da çok kıymetli. Zira aşı karşıtlığı ile ilgili tartışmalar son günlerde iyice alevlendi. Günbatılı, bu konuda ortaya atılan spekülasyonlara kulak asılmaması gerektiğini söyledi ve şunları ekledi: Dünyada olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde de COVİD-19 salgını henüz kontrol altında değil, ne yazık ki artarak devam ediyor. Herhangi bir bilimsel veriye dayanmayan, toplumu endişeye sevk eden gerçek dışı beyanlar mücadeleyi olumsuz etkiliyor. Yeni varyantların ortaya çıkması ve aşılanma oranlarının düşük kalması başta çok kıymetli sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün toplum sağlığını tehlikeye atıyor. Toplumsal bağışıklık yüksek bir aşılanma oranına ulaşmamız gerekiyor.

Öğrencilere burs desteği sağlayan ve dezavantajlı kesimleri de içine alan bilgilendirme seminerleri düzenleyen BUSADER'in adının önümüzdeki günlerde daha çok duyulacağını kaydeden Günbatılı, bazı köylerdeki eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını giderme noktasında da elini taşın altına çekinmeden koyuyor.

BUSADER Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Günbatılı, dernek olarak bu sürecin en az zararla atlatılması adına çok sayıda yardım kampanyasını hayata geçirdiklerini, önümüzdeki dönemde de projelere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kurulduğu günden bu yana bir çok hayata dokunan ve taşın altına elini koymaktan çekinmeyen BUSADER Yönetimi'ne yeni dönem için gönülden başarılar diliyorum. Enerjileri oldukça yüksek ve istekli BUSADER yönetimi, Kurucu Başkan Zerrin Özgüle'den bayrağı almanın sorumluluğunun fazlasıyla bilincindeler. İyi ki BUSADER var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.