Hava Durumu

Celal Sönmez'e şükran borçluyuz

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2018 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2018 08:28

Bursa'da engelliler, dezavantajlı gruplar ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmak adına birçok çalışma hayata geçiriliyor. Son olarak değerli büyüğümüz, hayırsever işadamı Celal Sönmez tarafından yapımı üstlenilen Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nin temeli törenle atıldı.
Yeni bir konsept ve uzmanların katkılarıyla hazırlanan bu merkezden her yıl 2 bin öğrencinin yararlanacağı tahmin ediliyor. Tüm engel gruplarıyla ve özellikle spastik engellilerin bir gün boyunca aileleri tarafından emniyet ve huzurla teslim edileceği, o sırada da anne ve babanın rahatlıkla günlük işlerini göreceği bir merkez olacak. Yunuseli Mahallesi'nde toplamda 7 bin 898 metrekare alana inşa edilmeye başlanan projenin en geç 2019 sonuna kadar bitirilip Valilik ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü himayesine teslim edileceği açıklandı.
İyiliğin, hayırseverliğin, başka hayatlara dokunmanın hazzını yaşayan Sönmez ailesinin genlerinde yer alan duygular ışığında, Sayın Celal Sönmez'in konuşmasından notlarla yazıma devam etmek istiyorum. "Biz Sönmez ailesi olarak yıllardır özellikle sosyal projelerin içinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu, rahmetli babam Ali Osman Sönmez'den gelen bir vasiyettir adeta. Yine ben de bunu çocuklarıma vasiyet olarak bırakacağım Eminim onlar da eğitimden sağlığa kadar birçok toplumsal konuya destek olmaktan mutluluk duyacaklardır. Kazandığımızın bir kısmı her zaman toplumun oldu ve yine olacaktır. Biz bu yardımları çalışanlarımız sayesinde yapıyoruz. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum" diyen Sayın Celal Sönmez'in duygulandığını gördük.
Temel atma töreninde konuşan Bursa Valisi Sayın İzzettin Küçük de "Anlamlı ve çok mutlu bir gün. Çünkü hayırsever işadamımız Celal Sönmez'in engelli bireylerimizin ve ailelerin hayatlarını biraz daha kolaylaştıracak projesine başlıyoruz. Celal Bey ve ailesi, hayırseverliğin ötesine geçmiştir ve adeta bir kamu kurum yatırımcısı haline gelmiştir. Yaptıracağı proje sadece bir rehabilitasyon merkezi değil adeta bir sosyal komplekstir. Biz biliyoruz ki Sönmez soyadı asla sönmeyecektir" ifadeleriyle ne kadar hayırlı bir hizmete önayak olunduğunu dile getirdi.
Söz konusu merkezin Bursamıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Toplumla entegre bir yaşam süren, fırsat eşitliğini tam anlamıyla yaşamayı hak eden engelliler, dezavantajlı gruplar ve aileleri görüyor ki Bursa'da çok güzel ve hayırlı işler oluyor. Bu çalışmaların yeterli olmadığını ben de biliyorum ancak bir hususu gözden kaçırmamak lazım. Yetersiz hizmetler için yoğun çalışmalar var ve kentimizin dinamikleri bu vizyonla Bursamıza sahip çıkmaya devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.