Hava Durumu

Dünya Futsal Şampiyonası ve gol krallığı...

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2017 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 07:30

B2/B3 (Az Görenler) Dünya Futsal Şampiyonası 26 Mayıs-4 Haziran arasında İtalya'nın Calgary şehrinde yapıldı. 2007'den bu yana Futsal Milli Takımı'nda görev alan, aralıksız takım kaptanlığı yapan, 2009'da Avrupa Şampiyonası'nda en iyi oyuncu ödülünü alan, Milli Takım'ın tüm hazırlık ve şampiyona evrelerini en yakından yaşayan, en çok milli olan, en çok gol atan oyuncu olarak söylemek gerekir ki o günden bu güne olumlu manada çok şey değişti...

Bu değişimin en önemli göstergesinin IBSA yani Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri ve diğer ülkelerin, sizin milli takımınıza bakışı ve söylemleri olduğunu belirtmek isterim. Dünyada B2/B3 futsalın gerilediğini düşünen yabancılar, 2016 yılından başlayarak Türk Milli Takımı'nın inanılmaz gelişim gösterdiğini, grup aşamalarında en kolay rakip gördükleri Türkiye'yi istediklerini fakat, milli takımın bu şampiyonada en ciddi rakipler arasına girdiğini ve artık gruplarında istemediklerini açık yüreklilikle dile getirmeleri oldu. Ayrıca 2018'de yapılacak Futsal Avrupa Şampiyonası'nın ciddi favorileri arasında yer aldığımızı vurgulamaları da motivasyonumuzu artırdı.

Gelelim Dünya Şampiyonası'na... Oyuncu olarak onurla taşıdığım ay yıldızlı kariyerimin sonunda, Milli Takım antrenörlüğünün Federasyonumuz tarafından bana verilmesi ayrı bir onurdu. Kendi ekibimi kurup Eskişehir'de çalışmalara başladığımızda geleceği hayal ediyordum. Çok verimli bir kamp döneminin ardından şampiyonaya gittik ve küçük ayrıntılarla maalesef son maçta Rusya'ya 2-1 yenilip final grubuna kalamadık. Şampiyonada tarihimizde en iyi sonuç olan dünya altıncılığını alırken, hücum ve baskılı oyunumuzla artık futsalda söz sahibi olduğumuzu gururla söylemek isterim. Ayrıca ilk defa ülke olarak gol kralı çıkarmak da bu şampiyonada nasip oldu.

Oyunculuk kariyerimi bu şampiyona öncesi bitirdiğimi oyuncu kardeşlerime ve yetkililere söylemiş olmama rağmen oynamam konusunda sürekli baskılar geliyordu. En sonunda Kafile Başkanı İ. Hakkı Karaca ve Dış İlişkiler Sorumlusu Eren Yıldırım, oyuncularla toplantı yaparak benim bu şampiyonada oynamamı isteyip istemediklerini sormuşlar. Oynamam konusunda tüm kardeşlerim istekte bulunmuş. Bu doğrultuda oyuncu-antrenör olarak rol aldım. 8 ülkenin katıldığı dünya şampiyonasında gol kralı oldum.

Çocukluk hayalimi gerçekleştirmem oyuncu kardeşlerimin sayesinde oldu. Buradan tek tek hepsine teşekkürü borç biliyorum. İsa Akten, Sabri Yılmaz, Uğur Karakaş, Emrah Kartal, Serkan Dayangaç, Hüseyin Aydın, Mahir Kazan, Veli Ünal, Ömer Kulaksız, Mesut Sağlam, antrenörler, Ekin Can Bek, Mesut Dolgun, Murat Fırat; idareciler İ. Hakkı Karaca, Eren Yıldırım, masör Yılmaz Kamaoğlu; hazırlık kamp döneminde özveriyle beraber çalıştığımız Yakup Çetinkuş, Harun Büyükyıldırım, Murat Dinçaslan, Mehmet Fişek, Nevzat Yıldırım, Yakup Akdağ, Serkan Korkmaz, Mehmet Ekşi, Ali Altun, Sabit Hakan Kesici, Ali Altun, Yusuf Can Özkara, Eskişehir GHSİM ve personeli, Federasyon Başkanı, yöneticilerimize ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bir teşekkür de, uluslararası hakemimiz MHK Başkanı Murat Dönmez'e olacak. Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiği için. Öte yandan Fransa maçında darbe alan ve çenesinde üç kırık nedeniyle acil ameliyat edilen cesur yürek Sabri Yılmaz'a da acil şifalar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.