Hava Durumu

Farkı ben tasarlarım!

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2018 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 07:17

Yazının ismine bakıldığında ne kadar iddialı olduğunu görebiliyoruz...'Farkı Ben Tasarlarım!' Bursa gibi her konuda etkin ve sorgulayanı çok olan şehirde, bu sloganı söylemek yürek ister... Peki, kim bu yürekliler?
Cevap: Küresel Girişimci Engelliler Derneği... 2013 yılında kurulan bu dernek, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin çoğunluğunu oluşturduğu, her engel grubundan bireylerin üyesi olduğu, projeleriyle öne çıkan, engellileri üretken hale getirmek için çalışan Bursamızın önemli engelli derneklerinden birisi. Bursa'ya baktığımız zaman 100'ü aşkın engelli derneğinden, doğru dürüst işini yapan kaç dernek var? Birçoğu çanta derneği... Böyle olunca Küresel Girişimci Engelliler Derneği'nin önemi, iki katına çıkıyor.
Ortada başarılı bir dernek yönetiminin olduğu çok net. Yönetim içerisinde yakından tanıdığım İbrahim Sönmez, Proje Sorumlusu Samet Şahin gibi iki sevdiğim kardeşlerim var. Yaptıkları işin hakkını vermeseler övgü yerine, eleştiri geleceğini kendileri de bilir. Şimdi neden önemli olduğunu detaylandıralım... Geçtiğimiz yıllarda akülü sandalyelerin tamiri ve bakımı için KENYAP adlı projeyi hayata geçirmiş, eğitim faaliyetleri düzenleyecek bir atölye kurmuş, bedensel engelli kardeşlerimize eğitim vermiş ve sonra da engellilerin yararına hizmet etmesi için atölyeyi Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne hibe etmişler. Hibe ile sürdürebilirliği sağlamaları oldukça önemli. Ülkemizde bu alanda örnek bir proje olması, ayrı bir gurur kaynağı.
Derneğin son projesine gelelim... Farkı Ben Tasarlarım Projesi, 16 Ekim 2017'de başladı ve 6 Temmuz 2018'de bitecek. Projenin amacı, engellilerin istihdam edilmeleri için eğitim ve üretim kapasitelerini geliştirmek... Toplumsal yaşamda daha fazla yer almaları amaçlanıyor. Kişisel gelişimlerine destek olmak ve mesleki becerileri geliştirilerek özgüven kazanmalarını sağlamak da hedefleniyor. İşverenler için kalifiye eleman yetiştirilmesine olanak sağlanması, engelli bireylere daha verimli olabilecekleri meslekler kazandırılması, engelli bireylerin yaratıcılıklarının geliştirilmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması planlanıyor.
Proje sayesinde Bursa'da yaşayan 20 engelli bireye, grafik desen çizimi (288 saat) ve WEB tasarımı (192 saat) programlarının eğitimleri verilerek istihdam edilebilmeleri kolaylaştırılacak. Çevrenin fiziksel yapısından ve yetersizliklerinden dolayı istihdam sorunları yaşayan engelli bireyler, eğitime tabi tutulacak. WEB ve grafik tasarım kurslarının yanında işverenlerle buluşma, firma gezileri, web tasarım ve grafik alanlarında uzman kişiler tarafından workshop ve seminerlerin düzenlenmesi, STK ziyaretleri, talep eden STK'ların WEB sitelerinin revize edilmesi ve güncellenmesi, yine talep eden STK'ların etkinliklerinde ve bünyelerinde kullanmak üzere tasarımlar yapmak (afiş, broşür, davetiye, yaka kartı, billboard, vinil afiş, rozet, kıyafet baskı vb) gibi çalışmalar var. Tabii ki bunların hepsi ücretsiz olacak. Bir de kursiyerlere cep harçlığı verilerek, toplam 25 hafta sürecek eğitimlerde kendi paralarını da kazanma imkânı sunulacak.
kureselgirisimci@gmail.com adresinden, Küresel Girişimci Engelliler Derneği'ne ulaşın ve projeye dâhil olun. Farkı siz de tasarlayın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.