Hava Durumu

Faruk Ağabey'in derdi, engelli kulüplerinin derdi

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 08:11

Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı'ndan sonra, ülke olarak bu engelli spor branşının ve engelliliğin biraz daha farkına varmış olduk. Maalesef zaman geçtikçe bu duyarlılığın ve ilginin azalmaya başladığını üzülerek söylemek isteriz. Çünkü artık manşetlerde değil ampute futbol ve engelliler!
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'na bağlı olarak Bursa'nın tek ampute futbol takımı, Bursa Ampute Gücü Kulübü bünyesinde 1.Lig'de şampiyonluğa oynuyor. Maçlarını ve antrenmanlarını Hüdavendigar Ampute Sahası'nda yapan Bursa takımı, biri yabancı 19 oyuncuyu bünyesinde barındırıyor. Haftada iki antrenman yapan ampute futbol takımını çoğu zaman Başkan Faruk Kuzu kendi aracıyla idmanlara götürüp getiriyor. Kulübün sosyal ya da sportif anlamda kullanabileceği lokal, kulüp binası, kendilerine ait sahası kısacası hiçbir tesisi yok.
Kulüp Başkanı sevgili Faruk Kuzu ağabeyim ise oldukça dertli. Bursa olarak gazi ve engellilerden oluşan takımına ve engelli spor kulüplerine yeterli desteğin verilmediğini belirten Kuzu sorunları ve çözümlerini şöyle anlatıyor... "Öncelikli olarak adımıza yapılan sahanın herkese açık olması, saha zemininin bozulmasına neden oluyor ve oyuncularımızın sakatlanmasına en büyük sebeptir. Hüdavendigar sahasının sadece ampute takımımıza tahsis edilmesi gerekiyor. Bazı kurumlara destek istemeye gittiğimizde, kulübün kendi bünyelerine geçmesini ve yönetimini kendilerinin yapmak istediklerini söylüyorlar. Bursa'da Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES), Yıldırım Belediyesi Altınokta Spor Kulübü... Hepsinin tüzel kişiliği ayrı, ama sponsor isimleri belediyenin. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim... Özellikle belediye ve diğer kurumların spor ile ilgilenen birimlerinde mutlaka sporun içerisinden gelmiş kişilerin görevlendirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde iletişim kurmak ve aynı perdeden konuşmak çok mümkün olmuyor. Bursa Ampute Gücü Kulübü olarak çok zor imkanlarla müsabakalara gidiyoruz. Bursa'nın bize sahip çıkması gerekiyor"
Faruk Kuzu'ya hak vermemek elde değil. Bunca emek, karşılıksız kalmamalı. Kameralar ve objektifler karşısında coşan, kare kare selfie çektirip "Şunu ziyaret ettik, bunun yanındaydık, şu kadar yardım ettik" diyerek gerçekleri kapatma gibi bir şansınız olmadığını bürokrat ve siyasilere hatırlatmak isteriz. Engellilerin siyaset üstü olduğunu hatırlatarak. "Oy zamanı gelmeyin" denilmesine rağmen aşındırdığınız kapıları, seçim sonrası örnek çalışma ve merkezler açan, birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan engelli spor kulüplerinin yanından bile geçmediğinizi hatırlatmak isteriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.