Hava Durumu

GESF, Japonya'yı mesken tuttu

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 08:13

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, Japonya ve Türkiye arasında görme engelliler sporları ile dostluk köprüleri kurdu. Türkiye ve Japonya'nın ilk olarak 2014 yılında B1 Futbol Milli Takımı'mızın Dünya Şampiyonası'na katılmasıyla birlikte ilişkilerin temeli de atılmış oldu. Daha sonra 2015'te Japonya Görme Engelliler Futbol Federasyonu, Milli Takımımızı Japonya'ya davet etti. Ardından aynı yıl içerisinde kadın Goalball Milli Takımımız, Japonya'daki bir turnuvaya davet edildi. Bu davetlerden sonra dostluk bağlarımız iyice güçlendi.

Dost ve kardeş ülke Japonya'nın, görme engelli judo takımlarıyla uluslararası müsabakalarda bir araya gelen milli takım kafilelerimiz aradaki dostluk bağlarını; sporcu, antrenör ve yöneticiler seviyesinde güçlendirip kalıcı dostlukların temelini attılar. Bunun göstergesi olarak, 2020 yılında Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın Tokyo'da olması sebebiyle, Japon Judo Kadın Milli Takım Antrenörü Sakhashita Hanımefendi, millilerimizi Shiga ili Moriyama beldesine davet edip 2020 Olimpiyatları öncesi ve sonrasında da milli takım kampları yapılması konusunda istekte bulundu. Bunun üzerine Moriyama Belediyesi yetkilileri Ankara'ya bir ziyarette bulundular. Bu ziyarette Moriyama beldesine resmi davetlerini yetkililerimize sundular.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'muzdan 3 kişilik bir heyet Moriyama Beldesine giderek, 2020 Paralimpik Oyunları öncesi kampların Moriyama'daki tesislerde gerçekleşebileceğini ve memnuniyetlerini belirtip, sadece judo branşının değil, Kadın ve Erkek Goalball Milli Takımımızın da Moriyama'da kamp yapabileceğini belirttiler. Bu konuda sözlü olarak anlaşma sağlandıktan sonra goalball milli takımlarımız 2018'de Japonya'ya tüm masrafları karşılanarak davet edildi. Milli takımlarımızın Avrupa Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanabilmesi için kamp ile birlikte 4 ülkenin katıldığı uluslararası bir turnuva düzenlendi.

Öte yandan, federasyonumuz 2018 yılında B1 Futbol Grand-Prix Turnuvası'na Tokyo'da katıldı. Burada da 4 şehirle görüşmeler yapıldı. Bu şehirlerden Saitama ilinde yer alan Honjo şehrinin kamp için daha verimli olacağı düşünüldü ve gerekli görüşmeler yapılıp mutabakat zaptı imzalanması için Honjo Belediye Başkanı Shinge Yoshida Bey ile Waseda Üniversitesi İcra Direktörü Isao Bey Ankara'ya gelerek Turk-Japon Vakfında mutabakat paktına imzaları attı.
B1 futbol, goalball ve judo branşlarının yanında olimpik olan ve Japon yetkililerle görüşülmeyen tek branş atletizm kalmıştı. Atletizm için de arayışa giren federasyonumuz, Okinawa ili Itoman Belediyesi ile 2020 Tokyo öncesinde ve 2019 yılında Dünya Şampiyonası öncesinde tüm masrafları karşılanacak bir şekilde anlaşmaya vardı.

Diğer federasyonlara da örnek olacak bu çalışma için federasyon başkanı yöneticilerini ve Eren Yıldırım'ı gönülden kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.