Hava Durumu

GESF, parmak ısırttı

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 08:13

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu geçen hafta, halter ve judo branşlarında dünya şampiyonalarında aldığı madalyalarla göğsümüzü kabarttı.
Son yıllarda engelli spor federasyonları, çeşitli takım ve bireysel branşlarda aldıkları başarılarla uluslararası platformlarda şanlı bayrağımızı göndere çektirip, milli marşımızı dosta düşmana dinletmeye devam ediyor. Sağ olsunlar, var olsunlar...
Çok şükür, geçen hafta bu başarılara yenileri eklendi. Portekiz'de yapılan ve 40 ülkeden 268 sporcunun katıldığı Görme Engelliler Judo Dünya Şampiyonası'nda, görme engelliler spor tarihinde ilk dünya şampiyonluğu ve altın madalya da 57 kiloda Zeynep Çelik Aydın tarafından kazanıldı. En son 2014'te yapılan, 36 ülkenin katılığı dünya şampiyonasında sadece bir bronz madalya alan ve genel sıralamada 14 olduğumuz judocular, Zeynep ile madalyanın rengini altına çevirmesini bildi. Bu başarısıyla Zeynep Çelik Aydın, tarihe altın harflerle ismini yazdırırken bu başarıyla 42 ülkenin katıldığı 2018 Dünya Şampiyonası'nı 9'uncu sırada tamamladık.
Bir diğer başarı öyküsü de Mısır'dan... Halter Dünya Şampiyonası'nda kadın ve erkek milli takımımız, göğsümüzü kabarttı. 48 kiloda Nur Sultan Uzuğ, 'powerlifting' ve 'benchpress'de ikinci olurken, 'deadlift' branşında da 111 kilo kaldırarak dünya rekoru kırdı. 60 kiloda Döndü Yeşilyurt 'powerlifting'de ikinci ve 'benchpress'de birinci, 67.5 kiloda Gülistan Özdemir powerlifting ve benchpressde üçüncü, 75 kiloda Bircan Şimşek powerlifting ve benchpressde ikinci, 56 kiloda Serhat Us powerlifting ve benchpressde ikinci, 75 kiloda Ömer Galip Kesim powerlifting de ikinci ve benchpressde üçüncülüğün yanı sıra master klasmanında birinci, 110 kiloda Dursun Hayran benchpressde üçüncü, 125 kiloda Erkan Öztürk powerlifting ve benchpressde ikinci, 125+ kiloda Burak Aydın powerlifting ve benchpressde ikinci oldu.
Halterde toplamda erkek ve kadın milli takımlarımız 2 altın, 12 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdılar.
Başarılarıyla gururumuz olan başta sporcularımız, antrenörlerimiz, kulüplerimiz, federasyon başkanı ve yöneticilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Benim için kişiliğinin yanında, daha önce de dünya şampiyonlukları yaşayıp yıllardır emek verdiği spordan dolayı, birçok sakatlıklar yaşayıp ağır ameliyatlar geçirmesine rağmen bu yıl kazandığı dünya ikinciliği için kardeşim Bircan Şimşek'i de ayrıca kutluyorum. Başarılarınız daim olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.