Hava Durumu

Gönülden seslenenler, iyilikte yarışanlar...

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2018 08:00

Hani biz toplum olarak iyilik severdik, bir elin verdiğini diğeri görmezdi? 'İyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir' derdik. Gerçekten öyle mi?
Gerçekten öyle!
Geçen ay Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) Görme Engelliler İçin Eğitim Merkezi ve Lokali açıldı. Merkez içerisinde profesyonel kitap seslendirme stüdyosunu hayata geçirdi. Amaç Braille baskılı ders kitapları, denemeler, hazırlık kitapları vb. gelmeyen ya da eksik olan bilgiye erişemeyen görme engelli bireylerin erişebilirliğini hızlandırmak ve bilgiye kısa zamanda eriştirmektir.
3 haftalık kısa zaman içerisinde 14 yaşından 65 yaşına kadar 120 kişilik gönüllü okuyucu BUGES'e başvurdu ve kitap seslendirmeye başladılar. Hiçbir karşılık beklemeden, en iyisini yapmak için çabalayan birbirleriyle yarışan, işe gitmeden, iş çıkışı, tatil günü, çocuğunu bırakan, haftanın 7 günü saat 10.00'da başlayıp akşam 20.30'lara kadar süren okumalar... Gönül vermek, gönüllü olmak, bunu sürdürebilmek hiç kolay gelmeyebilir size! O zaman gönül vermiş, insana insan olduğu için değer veren, ötekileştirmeyen, saygı ve sevgisini eksik etmeyen, lütfedermiş gibi davranmayan birisini ya da birilerini tanımamışsın demektir.
O zaman şu isimleri kalın yazıyla sizlerle paylaşmak istiyorum. Nazan Yücetaş Boran, Fulya Parlamış, Fatoş Hüseyinca, Zeynep Seven Razgırat, Ozan Razgırat, Hale Yıldız, Hülya Köseleci, Hatice Alkan Akdağ, Pınar Uğuryol, Gülin Altınmakas, Elif Çandır, Asuman Durusüt, Esin Büşra Bekçe, Serdar Durusüt, Oğuz Altınkısaç, Lale Köseleci, Reşit Köseleci, Gamze Ağaoğlu, Can Köseleci, Sevgi Pancaroğlu, Özge Dülger, Ece Naz Biçer, Ahu Algın, Ali Görkem Algın, Aslı Açıkgöz, Gülay Aydın, Arife Koman, Sadiye Ünsan, Merve Kanar, Dilek Gündoğdu, Mert Canbek, Melike Yılmaz, Hüseyin Gürkan, Elif Yazıcı, Gülay Uğurtuğ, Aysel Kurtoğlu, Meral Tosun, Berna Esgin, Erdal Sevim, Arzu Hacıbey, Oya Sever, Sait Tosun, Özlem Gavcar, Bülent Büyükarda, Ülkü Büyükateş, Cemile Rodoplu, Hülya Akyol, İlke Torun, Elif Çetiner, Gözdem Başarır, Gülay Aksaz, Gülşah Büyükarda, Sanem Setiner, Ayşegül Gültekin, Selma Yılmaz, Esra Mütevelli, Zeynep Kartal, İmran Duman, Cavidan Ulukardeşler, Ebru Bayacar, AHBAP Derneği (60 kişi) ve ilk okumayı yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey...
İşte bu isimler gerçek gönül vermiş, gönüllüler. Hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Bursa'da ve ülkemizde yaptığını reklama çevirmeyen, gizli gizli iyilikle yarışan, iyi insanlar var ve olmaya devam edecek. Hamurumuz iyilikle yoğrulmuş çünkü. Son olarak, Sakarya'dan lise öğrencisinden gelen 'Benim kitaplarımı da seslendirir misiniz?' isteğinin karşılanacağını ve il dışına da hizmet verildiğini eklemek istedim. İçeride kulaklarını kapatıp, duymamazlıktan, görmemezlikten gelen sözüm ona 'iyilik abidelerine' duyurulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.