Hava Durumu

İki efsane, noktayı koydu

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2021 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2021 07:56

Zonguldak'ta 25 Temmuz-1 Ağustos arasında Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu faaliyet programlarından Futsal B2/B3 2.Lig 1. yarı müsabakaları oynandı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden 8 takım kıyasıya mücadele etti:

  • Boğaziçi Engelliler Spor Kulübü
  • Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü
  • Timsahlar Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
  • Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği
  • Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü
  • 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü
  • Gölcük Engelliler Gençlik Spor Kulübü
  • Samsun 1919 Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü

Tüm takımları gösterdikleri üstün mücadeleden, emeği geçen Federasyon yetkililerini ve cefakâr hakemlerimizi kutluyorum.

Önceki yazılarımda detaylı yer verdiğim Futsal B2/B3 branşı ile ilgili kısa bir hatırlatma yapıp ana konuma geçmek istiyorum... Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun takım branşlarından olan Futsal B2/B3, 'az görenlerin oynadığı salon futbolu' şeklinde ifade ediliyor. Kalecilerin tam gören olabildiği B2/B3'de, normal futsal kurallarının çok basit uyarlamalarıyla az gören bireylerin bu branşı rahat oynamaları sağlanmıştır.

Şimdi bu branşın iki efsane ismini mercek altına almak istiyorum: Yakup Çetinkuş ve Mehmet Fişek. Bu iki isim, görme engelliler spor camiasında herkes tarafından tanındıkları gibi örnek alınan ve sevilen karakterler olarak öne çıkar. Yıllarca görme engelli sporuna sahada oyuncu olarak vermiş oldukları hizmetlerini Zonguldak'ta yapılan jübile ile sona erdirdiler. Sevgili iki dostum, milli takımlardan oda arkadaşlarım, sırdaşlarım, yıllarca hizmet ettikleri takımlarının başında son kez kaptan olarak sahaya çıktı. Yakup Çetinkuş, Eskişehir GESK; Mehmet Fişek, Bursa'mızın takımı Timsahlar GEGSK takımlarının ligdeki maçlarında son kez birbirlerine rakip oldu. İki ezeli rakip ve iki ebedi dostun birlikte 1 dakikalık futsal resitali, izleyenleri mest ederken hakemin düdüğüyle birlikte omuzlara alınan iki efsane, tezahüratlar arasında aktif oyunculuklarına son noktayı koymuş oldu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan tarafından iki efsaneye hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve isimlerinin yazılı olduğu Federasyon logolu Bursaspor ve Eskişehirspor formaları hediye edildi.

Organizasyonda Eskişehir GESK ve Timsahlar GEGSK yetkilileri ile ligin diğer takımlarının vefakar antrenör ve sporcularına bu iki efsaneyi yalnız bırakmadıkları için onlar adına teşekkür ediyorum.

Sevgili dostlarım Yakup Çetinkuş ve Mehmet Fişek'in, görme engelliler spor camiasına bundan sonra yöneticilik noktasında daha büyük hizmetler vereceklerine adım gibi eminim. Çok yakından tanıdığım dostlarımın elbette ki sahalardan uzak kalmaları, kendilerinin çok da arzu ettikleri bir durum değil. Aynı duyguları ben de aynı yoğunlukta yaşıyorum çünkü. Yaş ilerleyince bazı gerçeklerle yüzleşmemiz gerekiyor. Değerli arkadaşlarımın başarıda en üst seviyelere ulaşıp milli formayı terletmekle yetinmeyip futsal branşına verdikleri hizmetler ve bu yolda yaptıkları fedakârlıklar, inanın çok fazla.

Sporculuk karakterleri bir yana salon dışındaki duruşları, karakterleri, saygınlıkları ile rol model olmaya devam edecekler. İnsani değerlerin çok üst düzeyde olduğu sevgili dostlarıma sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Sizleri seviyorum Yakup Çetinkuş ve Mehmet Fişek... Allah yolunuzu açık etsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.