Hava Durumu

İşte sağlıkta kadının gücü

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2021 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2021 08:17

'Mart ayı dert ayı' derler ama ben, aynı düşüncede değilim. Zira hayatımıza dokunan kadınlarımızın değerini bir kez daha anlamamıza vesile olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü geride bıraktık. Peşi sıra bu Pazar da 14 Mart Tıp Bayramı kutlanıyor. Tıp Bayramı, tam da ülkemizde ilk Koronavirüs vakasının görülmesinin birinci yılında kutlanıyor olması nedeniyle ayrı bir değer taşıyor. İşte bu özel gün öncesi kadın sağlık kahramanlarımızdan birini köşemde ağırlamak istedim. Böylece hem 8 Mart'ın hem de 14 Mart'ın ruhuna uygun bir yazı kaleme aldım.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Kliniği sorumlusu değerli bilim insanı Doç. Dr. Burcu Metin Ökmen, bugünlerde bir hayli heyecanlı... Heyecanının nedeni ise hastanenin ek binasında kurulan Fizik Tedavi Ayaktan Tedavi Merkezi'nin açılışının yapılması.

Başhekim Prof. Dr. Levent Özdemir'in de katıldığı açılışın 8 Mart'a denk gelmesi, Burcu Hoca için eminim unutulmayacak bir detay. Kadınların ağırlıkta olduğu bir ünitenin açılışını yaptıklarının altını çizen Doç. Dr. Burcu Metin Ökmen, ünitenin Osmangazi Ek Binası'na büyük bir katkı sağlayacağı kanaatinde. Burcu Hoca'nın açılış konuşmasında sağlık ordusunun tüm unsurlarına ayrı ayrı teşekkür etmesi takdire şayan. Daha nitelikli sağlık hizmeti için açılan ünitenin, Osmangazi Ek Binası'nın merkezi konumu ve ulaşımının daha kolay olması nedeniyle hastalar için tercih sebebi olacağı düşünülüyor.

Peki, bu merkezde nelere çare bulunuyor? Boyun fıtığı, bel fıtığı, diz ağrıları, kalça ağrıları, omuz ağrıları ve ortopedik ameliyatlar sonrası hastaların ihtiyaç duydukları rutin fizik tedavi uygulamaları alanlarında hizmet sunulmaya başlandı. Bu özellikleriyle sağlık trafiğinin giderek yoğunlaştığı kentimiz için çok önemli bir yatırımın hayata geçtiğini düşünüyorum.

Ülkemizin sağlık alanında gerek ortaya çıkan yenilikleri takip etme ve gerekse teknoloji alanında geldiği muazzam seviyenin herkesin malumu olduğunu belirten Burcu Hoca, bu anlamlı yatırım için "Hastalarımızın fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti adına başka merkeze gitmelerine gerek kalmadan en iyi hizmeti alabilecekleri ünitemizde gerekli fiziki alan ve tıbbi cihaz donanımı eksiksiz yapıldı. Saatte yaklaşık 10 hastaya hizmet verilebilecek kapasitede sağlık hizmeti sunulacak olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Devam eden çalışmalar neticesinde diğer yataklarımızın da devreye girmesi ile bu sayıyı saatte 20 hastaya kadar çıkarmayı hedeflemekteyiz" değerlendirmesini yaptı.

Fizik Tedavi Rehabilitasyon Kliniği'nin Sorumlusu olan Sayın Ökmen ile sohbeti derinleştirdiğimizde önemli başka ayrıntılara da dikkati çekti. Pandemi nedeniyle tedavi göremeyen hastaların sayısının artması, hijyen kurallarına uyum amacıyla seanstaki hasta sayısının azaltılması nedeniyle hastaların bekleme sürelerinin artacağını öngördüklerini söylüyor. Yeni açılan merkez ile ünitelerin sayısını artırarak hastalara daha hızlı ve daha hijyenik şartlarda hizmet vermeyi hedefliyorlar. Merkezin çevresine yakın yerleşimde devlet hastanesi bulunmaması nedeniyle hastaların zorlandıklarını da ayrıca not almış ve bu projeyi hayata geçirmişler.

Ulaşımı kolay olan ve şehir merkezinde, teknolojik olarak üst düzeyde bir merkezi faaliyete geçirerek Bursa halkına en iyi hizmeti sunmayı amaçlayan Burcu Hocamızın, ekibinin değerli üyeleri ve başta Başhekim Sayın Özdemir olmak üzere tüm sağlık kadrosunu ayakta alkışlıyorum. Bu vesileyle hem onların hem de tüm sağlık dünyasının Tıp Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Allah başımızdan eksik etmesin onları...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.