Hava Durumu

Kızılay'a 1 teşekkür, 1 öneri

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2021 08:01

Türk Kızılay, 153 yıllık tarihinde zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olma düşüncesiyle önemli işlere imza attı. Hilal-i Ahmerolarak da bildiğimiz Kızılay, kamu yararına çalışan bir kurum ve izin almaksızın yardım toplama hakkına sahip. Afet zamanları dışında özellikle dini bayramlarda yürüttükleri çalışmaları çok önemsiyorum.

Ramazan ayında Hilal Sofra Projesi kapsamında sadece Bursa'da 60 bin kişiye sıcak yemek dağıtılmış. Yürekten tebrik ediyorum. Birçok kişinin pandemi nedeniyle işsiz kaldığı ve dolayısıyla evine ekmek götürmekte zorlandığı bir dönemde bu yardım elini uzatmış olmaları, gerçekten takdire şayan.

Geride bırakmak üzere olduğumuz hafta da Şube Başkanı Özcan Susmaz, Kurban Bayramı'na yönelik projelerini açıkladı. İhtiyaç sahipleri için vekâletlekurban kesimine yönelik kampanyada yurt içi ve dışında kesimin bedeli 1.050 TL olarak belirlenmiş.

Kesilecek kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma veya kıyma konservesi haline getirilerek yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı açıklandı. Böylece kurban bereketi bütün yıla yayılması hedefleniyor. Umarım hedeflere çok rahat bir şekilde kavuşurlar. Özellikle dayanışma ve yardımlaşmanın daha da hayati önem kazandığı bir dönemden geçtiğimizi unutmamalıyız.

Teşekkür faslından sonra gelelim öneri bölümümüze. Başta da altını çizerek vurguladığım gibi, önemli çalışmalara imza atıyor Türk Kızılay. Daha ilk yazıdan bu yana çok iyi biliyorsunuz ki bu köşede engelli camiasının sesi olmaya çalışıyorum. Kızılay'ı esasında bugün mevzubahis yapan, kurban kampanyası vesilesi ile engellilere yönelik çalışmaları. Kızılay'ın bazı illerde 'Engelli Birimi' organizasyonları işliyor. Gelin görün ki nüfusu 3 milyonu aşan ve onlarca engelli sivil toplum kuruluşu olan Bursa'da böyle bir birim yok!

İnternet üzerinden yaptığım araştırmalara göre Türk Kızılay, engelliler ile ilgili Genel Merkez ve şubeler aracılığıyla engellilere yönelik de yardım çalışmaları yürütüyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan özel gereksinimli çocuklar için de 'Özel Eğitim Sınıfları Projesi'ni hayata geçirdi.Bu proje kapsamında engelli öğrenciler için Türk Kızılayı tarafından devlet okullarında 'Sen çok özelsin' isimli özel eğitim sınıflarının tefrişatı da yapılıyor.

BAŞKAN SUSMAZ İLE BİR ARAYA GELEBİLİRİZ

Destekler için engelliler adına teşekkür ediyorum ama tüm bunların 'Yetmez ama evet' minvalinde olduğunu da belirtmem lazım. Özellikle Bursa gibi STK'ların sesinin birçok Anadolu kentine göre gür çıktığı bir şehirde, Kızılay'ın bünyesinde engelli biriminin olmamasını çok önemli bir eksiklik olarak görüyorum. Bazı kentlerde pekâlâ teşkilatlanma kurulup işler hale geldiyse Bursa'nın da harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

Üstelik kurulacak Engelli Birimi'ni yönetmeye yetkin, kamuda ve sivil toplum kuruluşları tarafında gecesini gündüzüne katarak yardımlaşma ve dayanışma çalışmalarında ses getirmiş arkadaşlarımızın olduğunu da üstüne basa basa belirtmek istiyorum.

Çalışmalarını takdirle izlediğim Bursa Şubesi Başkanı Özcan Susmaz'ın davet etmesi halinde de derdimizi daha detaylı olarak ifade etmeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum.Yeter ki ortak paydada buluşalım ve yardıma muhtaçların üzerinde adeta koruyucu bir el gibi duran Kızılay ile Bursa'da bir ilki hayata geçirelim. İnanın hem Kızılay, hem de engelli camiası adına çok büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır. Gelin el ele verip Bursa'mızdaki bu eksikliği giderip yeni bir dönemin kapılarını ardına kadar aralayalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.