Hava Durumu

Milli takımımız yeni tarih yazdı

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2018 08:07

Meksika'nın San Juan de los Lagos kentinde, 24 Ekim-5 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası'nda' Milli Takımımız yeni bir tarih yazdı.
Son Avrupa Şampiyonu Ay Yıldızlılar, finalde Angola ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 sona erdi. Seri penaltılarda 5-4 yenilen Türkiye, Dünya Kupası'nı 2. sırada tamamladı.
Bir önceki şampiyonada üçüncü olan takımımız, 2018 Dünya Şampiyonluğu için gittiği Meksika'da ikincilik kupasını ülkemize getirerek, başarılarına yeni bir başarı eklemış oldu. Sportif anlamda yaşanan bu gurur verici başarının finali sonrasında milli Takım kaptanı Osman Çakmak, adeta insanlık dersi verdi bizlere...
Bugüne kadar lig maçları, uluslararası maçlar dahil hiç penaltı kaçırmayan kaptanımız, Dünya Kupası finalinde penaltı atışını kaçırınca Angola, şampiyon oldu.
Şimdi Osman Çakmak'ın kısa hayat hikayesinden bahsedip ana konuya dönmek istiyorum... Çocukluğundan beri futbolu çok seven, futbolla yatıp kalkan ve iyi de futbol oynayan Osman Çakmak, aile bütçesine destek vermek için çalışma hayatına atılıp futbol oynamayı bıraktı. Askerlik çağı geldiğinde vatani görevini yapmak üzere yola revan oldu. Usta birliğinde görevliyken Şırnak Şenova'da yol emniyeti görevini icra ettiği sırada, takvim yaprakları 5 Kasım'ı gösteriyordu. Osman Kaptan, o gün mayına basarak 'gazi' oldu. Bu dakikadan sonra artık hayat, Osman Çakmak için eskisi gibi olmayacaktı.
Hastanede gözünü açar açmaz ilk sözü, "Ne olur bacağımı kesmeyin, ben futbol oynamak istiyorum" oldu. Ancak doktorlar ve komutanları bu kararı çoktan almışlardı. Kaderin cilvesine bakın ki ailesi için futboldan vazgeçen Osman Çakmak, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la tanıştığı o kısacık zaman dilimi sonrasında çocukluk aşkı futbola geri dönmüştü.
Rehabilitasyon merkezine giden Yaşar Büyükanıt, gazilerle sohbet ediyordu. Osman Kaptan da koltuk değnekleriyle öne çıktı ve "Komutanım ben iyileştim, lütfen yardımcı olun. Bölgeye gitmek istiyorum" dedi.
Komutanın gözleri doldu, elini omzuna koydu ve "Vatan görevi illa vuruşarak olmaz oğlum. Vatan için mücadeleye devam etmek istiyorsan, futbol oyna, ay yıldızlı formayı o şekilde taşı" diye konuştu.
Osman Çakmak, o günden sonra milli takım oyuncusu olarak birçok başarıya imza attı. Son kazanılan dünya ikinciliğinin ardından TRT'ye verdiği röportajda "Ben 5 Kasım'da mayına basıp ayağımı kaybetmiştim. Demek ki 5 Kasım bana yaramıyor. Arkadaşlarımdan da helallik istiyorum. Hayat devam ediyor. Bazen istiyorsun ama olmuyor. Penaltı gol olsaydı iş bitmiş olacaktı. Avrupa şampiyonu olduğumuzda mikrofonun başına geçtiysem, şampiyon olamamamızın da en büyük sorumlusu benim. Takımın ağabeyiyim. Türk halkı, hakkını helal etsin" dedi.
Bizim sende ne hakkımız olabilir ki! Sen ülkemize sağlıklı birey olarak da, engelli birey olarak da hizmetin en kutsalını yerine getirip, şerefli bir rütbeye erişmişsin. Biz kim oluyoruz da sana hak helal edeceğiz. Asıl sen, bize hakkını helal et Gazi Kaptan Osman Çakmak.
Sen değil de milyon liraralar alıp, canları istemeyince milli takıma hizmet etmeyen; bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeyen, askerliğini bedelli yapan, en lüks yaşam koşullarına sahip olan 'niyaziler', bu milletten helallik istesin!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.