Hava Durumu

Minik Eller, Yetişkin Gençler Sergisi

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2019 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2019 07:40

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Bakanlık Gençlik Spor Kulübü işbirliğiyle ülkemiz genelinde yürütülen 'Nesiller Buluşuyor Projesi' kapsamında ve Cumhurbaşkanlığı'nca 100 Günlük Eylem Planı'nda 2019, 'Yaşlılar Yılı' olarak belirlendi. Bu münasebetle, Bakanlık tarafından çocuk kuruluşlarındaki çocukların ve huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik kuşaklar arası etkileşim ve farkındalık konulu 'Minik Eller Yetişkin Gençler El Emeği Göz Nuru Eserler Sergisi' Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde 28 Ocak'ta Tayyare Kültür Merkezi'nde törenle açıldı.

Açılışa, Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş, İl Müdür yardımcıları, Halk Eğitim Merkezi müdürleri, kuruluş müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Canbolat'ın, sergi açılışında çocuklarla yakından ilgilenmesi ve eserleri tek tek incelemesi dikkatlerden kaçmadı. Sergiye emeği geçen kuruluşlar ve usta öğreticilere katkılarından dolayı teşekkür ederek sertifika veren Vali, sergiden oldukça memnun ayrıldı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizasyonun nabzını tutmak ve anıların kalıcı olmasını sağlamak için örnek bir çalışma yaptı.
Ziyaretçilerin neler hissettiklerini yazmaları için bir de 'anı defteri' sergi alanına bırakıldı. 7'den 77'ye yüzlerce Bursalı tarafından yazılan duygu ve düşünceler, hem yetkilileri hem de sergiye emek verenleri oldukça mutlu etti.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk kuruluşları, huzurevleri ve rehabilitasyon merkezinde kalan çocukların ve yaşlıların hazırlamış oldukları eserler çok değerli... İl Müdürlüğü himayesinde resim konusunda uzman 4 öğretmenden oluşturulan Seçici Kurul tarafından seçilen 600 tablo, el işlemeleri ve resimleri bugün sergi kapanmadan görmek için acele edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.