Hava Durumu

Nilüfer'de ücretsiz tatil fırsatı!

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2020 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2020 08:57

Engelliler söz konusu olup da söz konusu sosyal medyadan farkındalık mesajı vermek olunca mangalda kül bırakmayanlara ama faydalı bir çalışma için elini taşın altına atmaktan korkanlara zaman zaman köşemden serzenişte bulunuyorum. Ne var ki tam aksi yönde hareket edenler de var ve onların da hakkını vererek takdir etmek gerekiyor.
Bursamızda Nilüfer Belediyesi'nin 4 yıl önce hayata geçirdiği 'Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi' kısa sürede çok önemli projelerin adresi haline geldi. Önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in zamanında olduğu gibi mevcut Başkan Turgay Erdem'in zamanında da içimizi ısıtan çalışmalara imza atılıyor.
Malum koronavirüs salgını, kontrollü normalleşme döneminde artan vaka grafiği ile birlikte yürekleri ağızlara getiren ikinci dalga endişesiyle birlikte hayatımızı altüst etmeye devam ediyor. Bu zor zamanlarda psikolojiyi güçlü tutmak adına yapılması gerekenler var. Ne yazık ki toplumun her kesimi imkânlara sahip değil. Bu noktada işte yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. Sağ olsunlar Nilüfer Belediyesi yönetimi ve çalışanları da bu yükü omuzlayarak yüzleri güldürüyor.

Böylesi zor zamanlarda özellikle engellilerin rahatlamaları, psikolojik sorunların üstesinden gelebilmeleri için çok hoşuma da giden bir uygulama hayata geçirildi. Engellilere aileleri, yakınlarıyla Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi'nde ücretsiz tatil fırsatı sunuldu.
Hemen belirtelim bu merkezin dezenfeksiyon işlemleri profesyonel kişilerce ve titizlikle gerçekleştirildi ve bu devam edecek. Hijyenin yanı sıra buradaki hizmetlerden yararlanacak olan vatandaşlarımız sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hareket ettirilecek. Buradaki imkânlardan yararlanacak kardeşlerimiz, büyüklerimiz sevdikleriyle 5 gün boyunca şehrin stresinden ve gürültüsünden uzakta doğa ile iç içe sağlıklı ve huzurlu bir tatil keyfi yaşayacak. 5'er kişilik müstakil ahşap evlerin yanı sıra spor, oyun ve yürüyüş alanlarının da bulunduğu Bizim Bahçe, sadece Nilüferlilere değil Bursa genelinde tüm engellilere hizmet veriyor olacak.
Daha ilk günden inanılmaz ilgi gören merkezi tercih edenlerden biri Mudanya'dan gelen İzzet Gültekin... Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür eden İzzet Bey, "Sosyal mesafemizi koruyarak güzel vakit geçiriyoruz. Bizim Bahçe gerçekten muhteşem bir yer" sözleriyle mutluluğunu dile getirirken Canan Aykanat da, "Bu süreçte evlerimizde bunaldık. Burada adeta hayat bulduk. Temiz havada fizik tedavi hareketlerimizi yapıyoruz. Açık alanda yürüyüş yapma imkânı buluyoruz. Yeni arkadaşlar edinerek birlikte güzel vakit geçiriyoruz" diyor.
Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem de 4 yılda 2 bin 200'den fazla vatandaşımızn yararlandığı Bizim Bahçe'de 5 günlük konaklamanın ardından 2 gün boyunca dezenfeksiyon çalışması yapıldığına dikkati çekerken "Ateş ölçümleri yapılarak giriş yapan konukların, ortak alanlarda maske takma, sosyal mesafe kurallarına uyma zorunluluğu da bulunuyor. Ayrıca bu süreçte, dışarıdan misafir de kabul edilmiyor" sözleriyle alınan sıkı önlemleri özetliyor.
Gelelim bu güzel hizmetten nasıl faydalanılacağına... Engelli bireyler ve beraberlerindeki yakınları, yüzde 40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporuyla başvuru yapabiliyor. Başvurular, Nilüfer Belediyesi'nin 444 16 03 numaralı çağrı merkezinden veya dilekçe yoluyla alınıyor. Kayıt-lar, başvuru sırasına göre gerçek- leşiyor. Bu faydası hem bireysel hem de toplumsal anlamda çok büyük olan hizmetin diğer belediyeler tarafından özellikle salgın süresince örnek alına-rak hayata geçirilmesini bekliyoruz. Hizmetleri hayata geçirmek sizden engelliler dünyası adına gündeme taşıyıp takdir etmesi de bizden...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.