Hava Durumu

Notalar engel tanımadı

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2021 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2021 07:52

Yazılarımda sık sık pandeminin, toplumun diğer kesimlerinden daha çok engelliler ve aileleri üzerinde olumsuz etkileri olduğuna değiniyorum. Sosyal hayata erişimde normal zamanlarda zaten ciddi sıkıntılar yaşayan engelliler ve aileleri, pandemi kısıtlamaları nedeniyle daha da zorlu koşullarda hayata tutunmaya çalıştı. Her ne kadar normalleşme başlamış ve aşılama hız kazanmış olsa da salgın endişesi nedeniyle engelliler ve aileleri hala sosyal hayata karışma noktasında bir hayli tedirgin. Neyse ki Limak Enerji Kurumu'nun yönetici ve çalışanları, yüreklere dokunan anlamlı bir etkinliğe imza attı geride bırakmaya hazırlandığımız haftada.

Çıkış noktası, engelli bireyler ve ailelerine destek olmak olan 'Engelsiz Müzik Korosu' Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda muhteşem bir konsere imza attı. 'Notalar Engel Tanımaz' temasıyla Bursalılarla buluşan koro üyeleri, tabiri caizse yüreklerin pasını söktü attı. Bu konser, ne ilk ne de son. 17'nci kez düzenlendi ve gördüğümüz kadarıyla pandemi önlemleri de alındı.

Şef Ümit Akkuş liderliğinde halk müziğimiz olsun, sanat müziğimiz olsun nice güzel eserler hep bir ağızdan seslendirildi. Bu konseri diğerlerinden ayıran, 5 yıl önce kurulan koronun ilk açık hava konseri olmasıydı.

Engelli bireylerin yanı sıra şirket çalışanlarının da yer aldığı 25 kişilik ekibe Bursalıların gereken ilgiyi tam anlamıyla gösterdiğini ise söyleyemem. Hem açık hava, hem sosyal medyada konserin duyurusu diğer popüler konserler kadar yapıldı. Üstelik katılım da ücretsizdi. İlla sahnede ünlü isimler mi olmalı yani? Her gün birçoğumuzun gördüğü, ya da görmezden geldiği; bir yeri inşa ederken ya da planlarken görmezden geldiği engelliler ve onların haklarına saygı duyan çalışanlardı sahnedeki yıldızlar. Zaten engellilerin haklarına saygı noktasında toplumsal olarak ne kadar çok geride olduğumuzu, bu köşenin müdavimleri çok daha iyi bilir!

Söyleye söyleye dilimde tüy bitti. Engelli bireylerin topluma kazandırılması için toplumun tüm kesimlerini sürece dahil eden projeler mutlak surette hayata geçirilmeli. Limak'ın Engelsiz Müzik Korosu'nun gerçekleştirdiği 'Notalar Engel Tanımaz' konseri de bu etkinliklerden biri. Bugüne kadar 17 kez düzenlenmiş, umarım daha fazla katılımla 3, hatta 4 haneli sayıları da görürüz.

Etkinliği anlamlı kılan bir diğer nokta da Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği standında, çocukların el emeği ile yapılan ürünlerin davetlilere hediye edildi. Konser sonunda destekleyici firmalara plaket takdim edilirken, konserin geliri çeşitli derneklere bağışlanarak engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması ve ihtiyaç duydukları materyallerin alınması sağlanacak.

Hem projenin hayata geçmesinde emekleri olan, hem de bizzat katılımlarıyla o gece bu özel topluluğu yalnız bırakmayan Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, Uludağ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan başta olmak üzere katılım gösteren tüm protokol üyeleri ve basın temsilcilerinin yanı sıra engelli bireyler ve aileleri ile Limak Enerji çalışanlarına engelliler adına yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Gecede Başkanlığını yaptığım BUGES adına katkılarımız nedeniyle Başkan Vekilimiz Mutlu Aydın'ın plaket aldığını da belirtmek isterim.

Sayın Ali Erman Aytac'ın da ifade ettiği gibi müziğin birleştirici gücü ile engelli vatandaşların hayatına önemli katkılar sunulmuş oldu. Engelliler ve ailelerin bu tür etkinliklere gerçekten çok ihtiyacı var. Ama halkımızın bu tür etkinliklere daha fazla ilgi göstermesi gerekiyor. Şiddet odaklı dizileri izlemeye birkaç saat ara verip neden onlarca yüreğe dokunmuyorsunuz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.