Hava Durumu

Şampiyon takım BESK

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2019 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 08:33

Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü (BESK), 27 Aralık 2016 yılında, 5 sporcu arkadaşın bir araya gelmesi ile kurulan kulübün başkanı ve sporcusu sevgili arkadaşım Recep Aktaş'tan, hikayelerini dinleyip sizlerle paylaşmak istedim.
Başkan Recep Aktaş, Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nü ' Engelli bireylere spor bilinci ve alışkanlığını kazandırma amacı gütmektedir. Spor, engellilerin yaşamlarını aktifleştirmek ve zindeleştirmek için gerekli olan fiziksel ve zihinsel gelişmeyi sağlayan ayrıca vücudun anatomik dengesini koruyan yegâne unsurdur. Bu maksatla en küçükten en büyüğüne kadar tüm engelli vatandaşların mutlaka bir spor branşı ile ilgilenmelerini, her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını, bedenen, zihnen ve ruhen gelişmelerini sağlamak, sporcu ahlaki ile önce kendilerine, ailelerine, çevresine, vatana ve millete faydalı, maddi ve manevi yönden gelişmiş sağlıklı bir toplum oluşturmak, üyeler arasında sevgi, saygı, birlik ve beraberlik sosyal ve kültürel dayanışmayı sağlamak ve devam ettirmek hedeflenmektedir.

Türk gençliğini geliştirip tanıtmak ayrıca; Türkiye çapındaki engelli sporcuları birbirleriyle tanıştırmak, aralarında her türlü yardımlaşmayı sağlamak, spor vesilesi ile engelli vatandaşlarımızı sosyal yönden gelişmiş, dinamik, sağlıklı kılmak amacı ile kurulmuştur. Derneğimiz; spor, sosyal, kültürel alanda faaliyet gösterir. Kulübümüz, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'na bağlı olarak; futbol, voleybol , basketbol, bilek güreşi, atıcılık, eskrim, masa tenisi, atletizm, badminton, tenis, bocce, halter, dart, yüzme branşlarında faaliyet gösterecektir' diyerek kulübün kuruluş amacı ve hikayesini anlatıyor.

Gelelim sportif başarılara... Bursa'nın tek tekerlekli sandalye basketbol takımı olan Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü, ilk senelerinde; haftanın 5 günü, günde 2 saat boyunca bayram seyran tatil dinlemeden, antrenman salonunun kendilerine uygun olmamasına rağmen, ailelerine bile zaman ayıramadan çalışıp, namağlup Bölgesel Lig Şampiyonluğu'nu Bursa'ya yaşatarak, şampiyon olup bir üst lig olan 2.Lig'e yükseldiler.
2.Lig'de de fırtına gibi esen Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbol branşına transfer yapmadan, kendi şehrinin oyuncuları ile 2.Ligi de şampiyon tamamlayarak 1.Lig'e yükseldi.
Bu kadar kısa sürede, bu başarıları yakalamak çok kolay değil. Sponsor yok, sporcu rezervi çok az, antrenman yapacak uygun salon ve saat çok kısıtlı. Buna rağmen Bursa'ya yaşattıkları şampiyonluklardan dolayı kendilerini kutlamak gerekir.

Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü, kendi çabalarıyla kulübe ulaşan 14 yaşındaki kız sporcusu ile 2 sporcusunu genç milli takıma gönderme başarısını gösteren, toplam 15 sporcu ile çalışmalarına kısıtlı imkanlarla devam etmektedir.

Gerçekten imkansızlıklar içerisinde çalışmalarına devam etmeye çalışan BESK, özellikle 1.Lig maçları için acil olarak sponsorlara ihtiyaç duymaktadır. Bunun yanında, altyapı desteği verebilecek, lojistik destek sağlayacak ikincil sponsorlar ile geleceklerini daha programlı planlama imkanı bulacaklardır.
Bursamızın değerine sahip çıkalım, taşın altına elimizi koyalım Bursam.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.