Hava Durumu

Şampiyonaya ev sahipliği yaptık

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2018 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 07:55

Görme Engelliler IPC onaylı Türkiye Atletizm Şampiyonası 17-19 Nisan tarihleri arasında Bursa Atıcılar Atletizm Pisti'nde, yaklaşık 300 görme engelli sporcunun katılımıyla yapıldı. Şampiyonanın başında Görme Engelliler İl Temsilcisi Mutlu Aydın vardı ve organizasyonu bizzat koordine etti. Bu bağlamda organizasyona biraz değinmek istiyorum. Atletizm pistinin IPC onaylı ve alınan sonuçların direkt dünya sıralamasına yansıyacak olması, organizasyonun sorunsuz geçmesi gerektiğini, mevcut sorunlarla uğraşmadan atletlerin sadece yarışmalara konsantre olmaları önemliydi. Nitekim öyle de oldu ve Bursa, bu büyük organizasyondan alnının akıyla çıktı. İl Temsilcisi Mutlu Aydın, şampiyona öncesi Bursa'daki tüm aktif kulüpleri bir araya getirdi. Nilüfer Belediyesi GESK, Timsahlar GESK, Bursa Altınokta GESK, New Timsahlar GESK, Genç Osmangazi GESK yetkilileri il temsilcisi ve Federasyon yönetim kurulu üyeleriyle istişareler yaparak organizasyona büyük katkı koydular ve görev dağılımlarına göre yapılacak işleri üstlendiler.

Kulüplerin bir arada çalışmasının yanında elbette yerel yönetimlerin ve gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarınıda unutmamak gerekir. İl Temsilcisi Mutlu Aydın'ın taleplerine Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Gençlik Hizmetleri İl Müdürülğü olumlu cevaplar vererek gelen misafirlerin lojistik ihtiyaçlarının karşılanmasını Bursa'ya yakışan şekilde karşıladılar. Bu sayede herkesin memnun ayrıldığı organizasyon sona ermiş oldu.

Sportif manada katkı verenleride unutmamak gerekir elbette. Atletizm İl Temsilcisi Kadir Hamzaçebi, hakemlerimiz, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Lisesi ve gönüllüler üstün gayretle yarışların eksiksiz gerçekleşmesini sağladılar. Sportif sonuçlara baktığımızda Bursa, yine aldığı madalyalarla gücünü göstermiş oldu. Her yıl kulüpler arasında en çok madalyayı alan Nilüfer Belediyesi GESK 19 altın, 13 gümüş, 5 bronz madalya ile lokomotif olurken diğer Bursa kulüpleri de başarıları ile Bursa'mızın madalya sayısını arttırma adına önemli katkı koydular. Bu şampiyonada Nilüfer Belediyesi Milli atleti Hakan Cira, 200'de kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirdi ve ülkemizde ilk defa 23 saniyenin altında 22.95 saniye koşarak tarihe geçti. Bu derece Hakan'ı Avrupa'da ikinci, dünya sıralamasında üçüncü sıraya çıktı.

Rekorların yanında en büyük olay bana göre, 100 metrenin efsane ismi ve 11.40 saniyelik rekoru 7 yıldır kırılamayan Suat Öner'in 6 ay önce geçirdiği çok önemli ameliyat sonrası pistlere dönüp, kürsüye çıkmasıydı. Engelin gerçekten kafada bittiğini bize birkez daha gösterdiği için Suat kardeşimi alnından öpüyor ve teşekkür ediyorum.

Bir çok ilden 300''e yakın görme engelli sporcunun geldiği Bursa'da teşekkürü ve eleştiriyi hak eden isimleri ve kurumları da unutmamak gerekir! Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Uludağ Ümiversitesi Spor Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Muzaffer Karadeniz, Spor Lisesi Müdürü, Bursa Ampüte Spro Kulübü Başkanı Faruk Kuzu, Beyazay Bursa Şube Başkanı Füsun Koyunlular'a teşekkür ediyorum.

Hiçbir maddi, manevi katkısı olmayan siyasiler, resmi, özel kurum, STK, federasyon yöneticilerine Bursa adına ulusal organizasyonda hiçbir katkı ve destek vermedikleri için, engellilik üzerine mangalda kül bırakmadan atıp tutmaya devam ettikleri sürece bu camiadan karşılık görmeyeceklerini söylemek isterim. Bu yargı, tarafıma gelen bilgiler doğrultusundadır ve ben de destekliyorum...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.