Hava Durumu

Sen anlat Trabzonspor!

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2020 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2020 08:45

Türkiye'nin en güzel şehridir Bursa. Tarihiyle ilintili olarak hep ağır yükler yüklenmiş bir şehir olması, siyasi manada güçlü olmasının temelini oluşturmuştur. Keza verimli toprakları, sanayisi, tarihi ve turistik alanları, dağı, denizi, doğası, yeşili, ruhaniyeti, lezzetleri, Bursaspor'u ve sayamadığım birçok özelliğinin yanı sıra bu şehri asıl 'ulu' yapan aslında insanıdır. Şanlı geçmişinin asaleti ile bu güzel yürekli, mert, üretken, milliyetçi, örf ve adetlerine bağlı, misafirperver, inançlı ve haksızlığa gelemeyen Bursalılarla aynı şehirde yaşamak, aynı havayı solumak, aynı düşünceleri paylaşmak ülkenin temel değerlerine sahip olmak demektir.

Bursa şehri, aslında Türkiye'nin bir özetidir. Her bölgeden, her kimlikten insanların akın ettiği bu şehrin kabul etmediği tek şeyse nankörlüktür. Ülkene, şehrine, insanlığa nankörlüğü kaldırmaz Bursa. Bu şehirden aldığını vermelisin, bunun için çabalamalısın. Şehrine fayda ve katkı sağlamalısın. O zaman seni baş üstünde tutarlar.

İşte tam burada bu haftaki yazımın ana konusuna geçiş yapmak istiyorum. Bursa ile aynı düşünce ve yapıda, aynı duyguları zirvede yaşayan bir diğer il de Trabzon'dur. Bursa'ya yerleşmiş, çok sayıda Trabzonlu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu şehri bu kadar çok sevmelerinin en büyük nedeni ise aynı düşünce yapısına sahip, kendi şehirlerinde de benzer duygularla yaşamalarıdır. Birçok ortak noktası vardır Bursa ve Trabzon insanının. Yukarıda yazdığım özelliklerin hepsi mevcuttur iki şehirde. Öyle ki plaka numaraları bile aynı rakamlardan oluşur: 16-61!

İki şehrin en benzeşen özelliklerinden birisi de sakinlerinin, kendi şehrinin milliyetçisi olmasıdır. Bursa'da Bursaspor, Trabzon'da Trabzonspor tutulur. Başka bir ortak slogan da 'Dünyada Türk olmak gibidir Bursalı-Trabzonlu olmak.' Bir diğeri ve en çok hoşuma gidenlerden birisi de annelerin çocuklarını dışarı gönderirken 'Dikkatli ol evladım' değil de 'Kimseye bulaşma' dediği şehirlerdir Bursa ve Trabzon. Anadolu'dan çıkan iki şampiyondur Bursa ve Trabzon! Şampiyonluğu birlikte kutlayan, İstanbul'a dik durup, saltanata son veren...
Bu perspektiften bakıldığında her nereden bu şehre gelmişsen, buranın kurallarına göre oynaman beklenir. Eğer içinde nankörlük yoksa gereğini yaparsın ya da ona göre tavır takınılır.

Şimdi de her Trabzonlu gibi temel değerleri özümsemiş bir kardeşimin başlattığı bir akımın, iyiliğe dönüşümünü anlatayım siz değerli okuyucularımıza... Bursa İnegöl'de yaşayan ve kendisi öğretmen olan Fatih Halisçelik'in yöneticiliğini yaptığı, 24 Mart 2018'de kurulan 'Sen Anlat Trabzonspor' adlı Facebook grubunu anlatacağım. Kuruluş amacı başta Trabzonspor sevdalılarını bir araya getirip, sosyal medyada bilgi alışverişinde bulunmak ve takıma destek vermekti. İlerleyen süreçte gruptaki kişi sayısının artması ile işin rengi değişti. Yukarıda yazdığım o insani ortak değerlerin biraz daha öne çıktığı, şehrine ya da insanlığa katkı sağlama çalışmaları hayata geçirilmeye başlandı.

Trabzonspor adına sosyal sorumluluk projelerini bir bir sıralamaya başladı Sen Anlat Trabzonspor grubu... Bu projelerde çoğu engelli, dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını yerine getirmek ilk hedef oldu. Mümkün olduğu kadar ülkemizin her yerine yetişmeye çalışıyorlar. Serebralpalsi hastası kardeşimize özel engelli araba projesi gerçekleştiren grup, şimdi de üyelerinin desteğiyle İnegöl'deki Alanyurt İlkokulu'nda, bilhassa özel gereksinimli bireylerin yani özel eğitim öğrencilerinin ve tüm öğrencilerin kullanabileceği Trabzonspor Çocuk Parkı kuruldu. Bu oluşumda yapılan tüm işler, grup üyeleri tarafından finanse ediliyor. Herkes gönlünden koptuğu kadarını çorbaya tuz olarak katıyor.

Grubun kurucusu-yöneticisi sevgili kardeşim Fatih Halisçelik, bu anlamlı hareketin bugünkü durumunu şöyle özetliyor: "Sen Anlat Trabzonspor grubu olarak böyle projelere imza atmaktan gurur duyuyoruz. Projelerimizde maddi manevi destek veren üyelerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bursa şehrimizde yaşayan her bireyi tek tek önemsiyoruz. Özellikle özel gereksinimli yavrularımızı, öğrencilerimizi, gençlerimizi, büyüklerimizi ve geleceğimizi... İhtiyaç alanlarına yönelik çalışmalar yaparak gerçekleştirmeye çalışıyoruz."
Emeği geçen ve şehrine katkı verenleri tebrik ediyor, 'Sen yapmaya ve anlatmaya devam et Trabzonspor' diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.