Hava Durumu

Tekere çomak sokmayın! Şampiyonlara sahip çıkın...

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2017 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2017 07:43

Avrupa Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası 20-30 Haziran 2017 tarihleri arasında, İspanya'nın Tenerife kentinde yapıldı. Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, finalde Büyük Britanya ile karşılaştı. 12 cesur yürek, Büyük Britanya'yı 76-69'luk skorla mağlup etmeyi başardı ve tarihi bir zafer elde ederek Avrupa şampiyonu oldu.
Turnuvada daha önce rakibini 71-60 mağlup eden Türkiye, namağlup şampiyonluğa ulaşırken 2015 ve 2013'te finalde kaybettiği son üç Avrupa Şampiyonası şampiyonu Büyük Britanya'yı bu kez yenmeyi başardı ve tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonluğu gururunu ülkemize yaşattı.
Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevindeyken tanıma şansı bulduğum, engelli dostu ağabeyimiz halihazırda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı olan Arif Ümit Uztürk'ün bu başarının baş mimarı olduğunu düşünüyorum.
Tabii bu düşüncenin yanında elbette 12 cesur adam, teknik ekip ve bedensel engelliler camiasının da hakkını vermek gerekir. Hiçbir başarı tesadüf değildir. İyi bir hazırlık kampı sonrası sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden oyuncu kardeşlerim, bu ülkenin gururu olmuşlardır. Elbette ki milli takımın başarısının altında kulüplerin çalışmalarını da öne çıkarmak ve alkışlamak gerekiyor.
Federasyon Başkanı Uztürk, Tekerlekli Sandalye Erkekler Basketbol Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonluğunun büyük gurur verdiğini söyledi. Uztürk, tekerlekli sandalye basketbolunda Türkiye'nin önemli bir gelişim gösterdiğini belirterek, "Kanada'da genç takımımız dünya ikincisi oldu. Erkek takımımız 2009 ve 2015'te iki kez Avrupa ikinciliği elde etti. Tekerlekli sandalye basketbolunda dünya ölçeğinde çizgimiz belli. İngilizleri yenerek kazandığımız Avrupa şampiyonluğu bize büyük bir gurur verdi, çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Kazanılan başarıların ardından sponsor bulunması konusunda destek beklediklerini de vurgulayan Uztürk, "2013'ten bu yana dünya üçüncülüğümüz bulunuyor. Paralimpik Oyunlar'da dördüncülük elde ettik. Dünya Gençler ikinciliği ve şimdi de Avrupa şampiyonluğumuz var. Umarım bu dereceleri, sponsor bulabilme konusunda da sonuca ulaştırırız. Buna ihtiyacımız var" dedi.
Sayın Uztürk'ün son sözleri oldukça önemli. Sponsorluk konusunda tüm federasyonların özellikle de engelli federasyonların daha çok ihtiyacı var. Oldukça maliyetli bir branş olan tekerlekli sandelye basketbolda sadece tebrik etmekle başarının sürekliliğini sağlayamayız. Bunun yanında tekere çomak sokmak isteyen ve bu başarıları göz ardı edenleri de umursamadan çalışmaya devam etmeli. Sandalyenin hareketini sağlayan tekeri döndürmek için, lütfen sponsorluk için bir kampanya başlatalım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.