Hava Durumu

UTOG'lu gençler harika!

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2019 09:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2019 09:24

2003 yılında kurulan Bursa Uludağ Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu UTOG, harika işlere imza atıyor. Bursa'yı merkez alarak aktif bir şekilde birçok sosyal sorumluluk ve farkındalık projeleri gerçekleştiren topluluk üyeleri, enerjilerini sosyal faydaya dönüştürerek hem kendilerine hem de topluma yarar sağlamayı amaç edinmiş. Bu doğrultuda yerelin sorunlarını göz önüne alarak çözüm odaklı projeler gerçekleştirdiler. Yenileri de yolda... Bu topluluk, Uludağ Üniversitesi'ne bağlı bir kulüp olmasının yanı sıra Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın da temsilcisi konumunda...

Geçen dönem Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sorumluları
Suna Sözer ve Yeşim Demirci ile başlayan serüven, bu dönem Süleyman İnce ve Ali İşleyen ile güçlenerek devam etti.

Üniversitenin birçok bölümünden pırıl pırıl gençler, BUGES üyeleriyle ses getiren ve görme engelli kardeşlerimizin hayatına dokunan işlere imza attılar ve atmaya da devam ediyorlar. Gençleri tanıdığımdan bu yana ülkenin geleceği ile ilgili kaygılarımdan sıyrılmama da vesile oldular. Gelin öne çıkan birkaç çalışmalarına göz atalım...

Bunlardan biri Köy Okulu Projesi... "Fiziki durumu kötü olan ve materyal ihtiyacı olan köy okullarını yenileyerek çocukları gülümsetmek ve öğrenim ihtiyaçlarına destek olmaya çalışıyoruz. Bunu bir ekip ruhuyla yapıyor, beraberliğimizle iyiliği yaymak için uğraşıyoruz. Çocukların daha güzel koşullarda okula gidebilmelerini sağlamak ve dünyalarını renklendirebilmek için desteğe ihtiyacımız var" diyorlar.

Köy Okulu'nun ardından bir başka önemli çalışma da 'Kırmızıda Dur De'... Bu projenin ana amacı, gençler aracılığı ile başta bedensel söz hakkı olmak üzere, çocukların çocuk haklarına ve çocuk hakları koruma mekanizmalarına dair bilgilenmesi, çocukların özel alanlarının ihlal edilmesi durumunda kendilerini koruyabilmek ve harekete geçmek konusunda farkındalıklarının artmasını sağlamak. Toplum Gönüllüsü gençler, öncelikle formal olmayan eğitim modülleriyle proje danışmanı tarafından tasarlanmış proje başlangıç eğitimine katılıyor. Ardından da katıldıkları eğitimde edindikleri deneyimlerden de faydalanarak okullarda gerçekleştiriyorlar. Süreç birlikte düşünmeyi, paylaşmayı ve sorgulamayı içeriyor.

Zamane Gençlik Projesi adı altındaki proje kapsamında da huzurevi ziyaretleri ve huzurevinde bulunan yaşlılar ile yapılan etkinlikler öne çıkıyor. Gençleri, yaşlıları kendi sıkıntılarından birkaç saat dahi de olsa uzaklaştırmayı amaçlıyor.
Bir başka önemli proje olan Yeşeren Düşler ise Bursa'da okuyan ilkokul mülteci çocuklarının sosyal uyumunu kolaylaştıracak, iletişim becerilerini artırabilecek, bu çocuklar için aidiyetlik duygusu yaratmayı ve aynı zamanda yerelde dayanışma ve insani yardım anlamında sosyal etki oluşturmayı hedefliyor.

Küçük Melekler Projesi ile de çocuk kanser hastalarıyla vakit geçiriliyor. Her hafta gönüllülerle birlikte Uludağ Üniversitesi kampüsü içinde bulunan Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi'ne gidilip buradaki çocuk hastalarla vakit geçiriliyor. Çizim, boyama, oyun gibi çocukların hoşuna gidecek etkinlikler çocuklar ile keyifli zaman geçiriliyor. Diğer bir etkinlik de LÖDER Rahime Gazioğlu Konukevi'nde gerçekleşiyor. Burada kanser hastaları ve yakınları bulunuyor. Onlarla sohbet etmek, hoş zaman geçirmek için gönüllüler ile her hafta gidiliyor.

Ben De Varım projesiyle de toplum gönüllüsü gençler, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'ndeki genç ve öğrenci sporcu arkadaşların sosyal uyumlarını artırmayı, yaptıkları spora ortak olmayı hedefliyorlar. Görme engelli sporcuların ders çalışma ve okuma-ses kaydı kısmında desteğe ihtiyaçlarının olduğunun farkındalar. Desteklerini her zaman yanımızda görmek, bize azımsanmayacak derecede güç veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.