Hava Durumu

WeWALK ile daha özgür ol

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2019 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2019 09:41

Görme engellilerin özgürlüğünü sağlayan beyaz baston, teknolojik gelişimle akıllandı ve özgürlükte sınır tanımıyor. Kaza sonucu gözlerini kaybeden İngiliz fotoğrafçının, motorlu taşıtların kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla ortaya çıkmıştı. İşte o beyaz baston, günümüzde gelişen teknolojiye uyum sağlayarak kendini yeniledi.

Bu hafta sizlere dünyanın ilk akıllı bastonu WeWALK'u anlatacağım... WeWALK, görme engelliler için geliştirilen ve dünyanın devrimsel özellikler taşıyan ilk akıllı bastonu. Beyaz bastonu yenilikçi ve akıllı bir hale getirerek görme engellilerin daha bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerine imkân tanıyor. Üç özelliği sayesinde de kullanıcıların eşit şekilde sosyal hayata katılmalarına katkıda bulunur:

n 1. Engel algılar: WeWALK, ultrasonik sensör ile baş ve göğüs hizasındaki engelleri algılar, titreşim ile uyarır. Sinyal tarama açısı ayarlanabilir.

n 2. Telefonla bağlanır: Bluetooth aracılığıyla WeWALK uygulaması ile bağlantı kurulduğunda telefonu ele almaya gerek olmadan, WeWALK ile kolayca navigasyon alınabilir. WeWALK'un entegre olduğu özellikleri bastonundan kontrol edebilir.

n 3. Entegrasyonlarla gelişir: Yazılım güncellemeleri ile geliştirilen her entegrasyon, WeWALK'a yeni özellikler kazandırır. WeWALK, yeni uygulamalarla entegre olarak ileride araç çağırmak, gelen otobüsün numarasını söylemek gibi özellikler de kazanabilecek şekilde geliştirilmiştir. Şimdiye kadar geliştirilen WeWALK entegrasyonları arasında 'Google Haritalar' ve İngilizce Alexa-sesli asistan bulunuyor.

Teknik özelliklere göz atacak olursak... WeWALK jiroskop, ivmeölçer, pusula, titreşim motorları, mikroişlemci, touchpad, mikrofon, hoparlör ve bluetooth düşük enerji modülü gibi birçok son teknoloji donanımı bünyesinde barındırıyor. Zarif tasarımlı olmasına rağmen hiçbir alanda taviz vermeden, görme engellilere sunulan kolaylığın kesintiye uğramasını en aza indirmek için günlük ortalama baston kullanım alışkanlıkları doğrultusunda 2 gün dayanabilen yeniden şarj edilebilir pil bulundurur.

Peki, nasıl üretiliyor? WeWALK'ın konsepti, görme engelliler için Hayal Ortağım uygulamasını da geliştirip 'Edison Ödülleri', 'MWC Ödülleri' (GSMA) ve 'MIT Yılın Sosyal İnovasyonu' gibi küresel çapta 6 ödül alan ekip tarafından geliştirildi. Vestel, projeye desteğini Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan Vestel City'nin kapılarını açıp WeWALK'ı nihai bir ürüne dönüştürmek için gerekli mühendislik desteğini sunarak verdi.

Gelelim WeWALK'ın etkisine... WeWALK, görme engelli kişilere son teknoloji çözümlerini ulaştırır ve bu bakımdan dünya çapındaki görme engelli kişiler için muazzam bir etkiye sahiptir. Görme engelliler, WeWALK'ın özelliklerinden yararlanarak istedikleri her yere daha özgür ve güvenli şekilde gidebilecek. WeWALK erişilebilirliğin isteğe bağlı değil, bir gereklilik olduğunu göstermesi açısından da örnek teşkil eder. WeWALK, bir ürün olmanın ötesinde dünyadaki tüm görme engellileri tek bir çatı altında topluyor ve toplumda farkındalık yaratıyor. Erişilebilirliği ve toplumsal kapsayıcılığının yanı sıra sosyal hayata eşit ve tam katılımı teşvik eden sosyal bir platform konumunda.
Kullanıcıların bir sorun yaşaması durumunda da anında çözümler, teknik destek ekibi tarafından veriliyor. Tüm detayları https://wewalk.io/tr/ev/ internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.