Hava Durumu

Akıl başa geldi ömür bitti

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2015 06:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 06:28
Bursaspor Kulübü’nden ayrılan her futbolcunun şu kelimeyi defalarca telaffuz ettiğinin altını çizelim: “Keşke” Örnek: Aydın Karabulut. 27 yaşındaki futbolcunun durumunu iyi gördüm. Sevecen, cana yakın, özlemiş… 
İş işten geçtikten sonra bazı kafaların ‘dank’ ettiği doğrudur. Bu herkes için geçerli. Olduğu konuma güvenerek cehaletlini örtmeye çalışan insanlar maalesef amaçlarına ulaşamıyorlar. Yani cahillikleri baki kalıyor.
Olacağı buydu. Bağıra, bağıra ‘ben geliyorum’ diyen farklı mağlubiyet, sonunda Bursaspor’un da kapısını çaldı. Bu yenilgi tam anlamıyla ders niteliğindeydi.
Ders dinlemek, ders anlatmak, ders almak bu hayatın vazgeçilmez kurallarından. Tabii bazı insanlar çıkar “Ben ders almam, dinlemem, sadece anlatırım” der, bulunduğu konumu kullanarak da cehaletlini örtmek ister. Ama sonuç değişmez.
Hayatın her yerinde karşımıza çıkan bu cahil insanları muhatap almamak en doğru seçenek olur.
Şimdi gelelim Bursaspor gerçeklerine…
Farklı mağlubiyetin bir unsuru da elbette futbolcular. Gazetede çıkan bir haberden sonra dahi sokakta yürüyüşü değişen oyuncular var. Bunu devamlı da dile getiriyorum. Sokakta ister yürüsün, ister uçsun bizi ilgilendirmez ama sahaya çıkınca da aynı tavırlara devam etmesin. Büyürken, küçülmeyi bilsin. Bilmezsen Sivas’tan 4 de yersin 5 de…
***
Eleştirdiğimiz gibi övmesini de bileceğimiz futbolcular var. Daha önce yazdım, “Kendine gel Ozan Tufan” diye.
Sezon başında bazı hatalar yaptı. Bu bir gerçek…
Genç yaşının verdiği hatalardı bunlar.
Ama hatasından ders çıkarmayı bildi. Yukarda bahsetmiştim hani, ‘ders çıkartmak’ diye.
Ozan Tufan’a helal olsun. Takımın tek savaşan ismi o. Artık hatasını anında anlayıp düzeltebilen, olgunluğa hafif hafif adımını atmaya başladığını gösteren bir tablo çiziyor.
2 hafta önce oyundan çıktı diye yanlış anlaşılacağını düşünüp gerçekleri dile getirebilecek cesarete sahip.  Performansı da istenilen seviyeye çıkmaya devam ediyor. Yani uzun lafın kısası Ozan Tufan hatalarından ders çıkarmayı biliyor.
***
Sivas deplasmanında bir diğer dikkat çeken olay ise Aydın Karabulut’un görüntüsü.
Olaylı bir şekilde Bursa’dan ayrılarak kiralık gittiği Sivasspor’da dahi kadro dışı kalan ve affedilen Aydın’ın görüntüsü melekten öteydi.
Bursasporlu futbolcu arkadaşlarına ve teknik direktör Şenol Güneş’e uzun uzun sarılan, yanlarından ayrılmayan Aydın’ın, Bursa’yı ve Bursaspor’u özlediği çok açık ortada.
Bursaspor Kulübü’nün başkanlık koltuğu da, tesislerinin çimi de, verdiği yemek de, futbolcuların üstüne giydiği forması da o kadar değerli ve o kadar güzel ki, herkes kaybedince değerini anlıyor. Daha sonra da geçmişini düşünüp, ‘ahh ahh’ diyor, sonrasında da onlarca kurduğu cüm-leye, başına ‘keşke’ kelimesini koymadan başlayamıyor.
Ne demişler; “Demir tava geldi kömür bitti. Akıl başa geldi ömür bitti”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.