Hava Durumu

Atatürk Stadı üvey evlat mı?

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2015 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 07:50
Son senesinde taraftarların yalnız bıraktığı Bursa Atatürk Stadı’nı yetkililer de umursamıyor olacak ki bu fotoğraf ortaya çıkıyor. 4 yıldır Timsah Arena bitecek diye bakımdan uzak kalan tarihi stat, sizce bu görüntüsüyle ne kadar şık duruyor?

Fırtınanın yerle bir ettiği Bursa Atatürk Stadı, herhalde Türkiye Kupası finalini bekliyor. Federasyonun el atmasıyla son bir makyaja tabi tutulacak olan 65 yıllık emektar stat, Timsah Arena’nın yanında üvey evlat muamelesi görüyor.



Bursa Atatürk Stadı kaderine bırakıldı. Kimse bahane üretmesin. Herkesin kendisine soru sorması lazım. ‘Bursa Atatürk Stadı Cumhuriyettir, yıkılamaz’ pankartlı yürüyüşler, stat içinde de tezahüratlar yapıldı.
Ama nafile.
Stat yıkılacak, yerine de Bursa’nın meydanı yapılacak.
Sorun bu değil.
Sorun şuan ki Atatürk Stadı’nın hali.
Zemin hariç stadın hali içler acısı. Maç günleri stadı çevreleyen demir kapılardan tutun, stat içindeki uçan panolara kadar korumasız ve bakımsız.



Mantık: Nasıl olsa yıkılacak!
Nasıl olsa Türkiye Kupası Finali burada oynanacak, Federasyon yapar bir makyaj!
Daha önce taraftarların son senesinde 65 yıllık mabedi, tarihini yalnız bıraktığını yazmıştım. Artık son günlerini geçiren stat için yetkililer de kılını kıpırdatmıyor.
Stadın dıştan olduğu kadar içteki görüntüsü de ‘Vah vah’ dedirttiriyor.
Uludağ’da kar eridi, Bursa Atatürk Stadı’nda karlar erimemekte ısrar ediyor. 1 ay önce fırtınadan uçan panoların olduğu yere kuşlar yuva yapmaya hazırlanıyor. Görüntü ise gecekonduyu anımsatıyor.



Mantık: Nasıl olsa yıkılacak!
Foto muhabirleri odası Timsah Arena olacak diye 5 yıldır yapılmıyor. Bırakın odayı saha içinde foto muhabirlerinin durabileceği bir yer dahi yok. Banyoda oturak diye kullanacağınız 3-5 tabure dışında…
Anlayacağınız, birçok tarihi başarının yaşandığı, efsanelerin gol diye haykırdığı, tribünlerin şov yaptığı 65 yıllık mabet son günlerinde hem yalnız hem de bakımsız.

BIRAK ATSIN GOLÜ

Mersin İdmanyurdu maçından sonra söylenecek tek söz var:
“Bursaspor işte bu”
Tam anlamıyla büyük bir takım hüviyetiyle oynadı. Önce 10 kişi kalması sonra da 1-0 geriye düşmesinden sonra rakibini ezebilecek kaç takım var?
Avrupa’dan örnek verecek olursanız Real Madrid, Bayern Münih ve Barcelona’yı gösterebilirsiniz.
Futbolcular Bursaspor kimliğinin farkında gibi oynadı.
Ama Harun Tekin’e nazar değdi. Hareketi penaltı. O dakikada bu hareket olmamalıydı. Bırak rakip atsın golü. Zaten takım maçı çevirecek güçte. Nitekim 10 kişiyken de çevirdi. Ama tabii bir anlık hata pahalıya patladı. Yerine geçen Okan da elinden geleni yaptı.
Bireysel futbolcuları ön plana çıkarmamak gerekiyor ama bir ismi söylemeden geçemeyeceğim.
Volkan Şen.
Kafasını kullanırsa Türkiye’nin yıldız futbolcuları arasında ilk üçe net girer. Yabancı futbolcular da dahil.
Çok hızlı, çok yetenekli ama çalıma kaçmadıkça, bencilce davranmadıkça…
Oyuna girdiği anda takımın da havasını değiştirebilen nadir futbolculardan. Bu arada Balıkesirspor forması giyen Sercan Yıldırım’ın da bu haftaki performansı olağanüstüydü. Bir anda 2010’u düşündüm. Sercan ve Volkan’ın yıldızlaştığı o seneye gittim…
Bu ikili, inişli çıkışlı dönemler yaşasa da düne ve bugüne bakıldığında futbollarını her ne kadar ilerletemeseler de gerilemediklerini açıkça görüyoruz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.