Hava Durumu

Bu gecenin bir de sabahı var

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2013 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2013 08:17

Bursapor’un Eskişehirspor maçından bahsetmek herhalde tuhaf kaçar. Bu yüzden son 10 gündür yaşadıklarımızı bir masaya yatıralım ve o günlere dönelim.
Orduspor deplasmanına o kadar neşeli gittik ki belki de bu sezonun en mutlu seyahatiydi. Başkan İbrahim Yazıcı, Batalla’ya attırdığı imza ile birlikte adeta etrafına neşe saçıyordu. Kameraman arkadaşım Doğan Acar’a o anlarda ilk kez Başkan’ı bu kadar mutlu gördüğümü söyledim.
Aynı şekilde uçakta da oldukça renkliydi şampiyon Başkan.
Maç günü Ordu’nun güzel manzaralı Boztepe’sine çıktık. Orada da Başkan ve yöneticileri gördük. İbrahim Yazıcı’nın güler yüzü burada da eksik değildi.
Maç başladı ve Bursaspor rakibini stresli bir 90 dakikanın ardından mağlup etmeyi başardı. O anda Trabzon ve Antalya’da yaşanan olaylar tüm Bursa camiasının aklından çıkmıyordu. Böyle deplasman galibiyetlerinde bir yandan sevinirken bir yandan da gözümüz protokol tribününe çevirir olmuştuk.
Neysi ki o akşam bir problem yoktu şampiyon Başkan’da.
Herkes rahat, herkes mutluydu.
Bursa’ya da o hislerle indik.
İşte her şey bu dakikadan sonra başladı…
İbrahim Yazıcı eve gitmeden önce çay içmek istediğini söyledi ve Kültürpark’a gitti. Ve orada rahatsızlandı.
O kadar yorgunluğun adeta üstüne üstüne gitti şampiyon Başkan.
Hastaneye kaldırıldıktan sonra 51 dakika duran kalbi tekrar çalıştırıldı haberi geldiğinde ise hepimizin üstüne karabulutlar çöktü. Biliyorduk ki artık Başkan yaşasa bile öyle gülemeyecekti.
Nitekim hayata gözlerini yumdu.
Bu haberin sonrasında, Bursaspor’un şampiyon olduğu dakikalarda ne yaşadıysak tam tersi duyguyu ancak aynı tepkiyi verdik.
Şaşkınlık içinde ve konuşamayan bir sürü insan ne yapacağı bilmeden sağa sola koşturuyordu.
Şimdi kim dik duracak?
Şimdi kim ağırbaşlılığını koruyacak?
Şimdi kim Bursaspor’un gerçekten menfaatlerini isteyecek?
Şimdi kim sadece Bursaspor diye bağıracak?
AMAN DİKKAT!
Bursaspor, Avrupa kupalarına katılmayı başardı. Teknik Direktör Hikmet Karaman da, Başkan’a verdiği sözü tutmanın gururunu haklı olarak yaşadı.
Şimdi Başkan’a bir söz daha verelim ve Avrupa’da da başarılı olalım. Tabii ki başkanın kim olacağı da merak konusu. Dikkat edilmesi gereken konu ise bu koltuğu sıkı sıkıya tutup Yeşil Beyazlı camiaya tıpkı İbrahim Yazıcı gibi layık bir isimin getirilmesi. Bu işler bizleri aşar. Bekleyip göreceğiz. Bursaspor Kulübü için en hayırlısı neyse o olsun diyelim.
AYAKTA ALKIŞLADIK
Ve Ömer Erdoğan…
Futbolculuktan çok kişiliği ile de gönülleri fetheden bir isim. Son kez Atatürk Stadı’nın çimlerine futbolcu kimliği ile bastı.
Unutulmaz kaptanlar arasında kendisine yer buldu. 10 yıl, 100 yıl, 1000 yıl da geçse o unutulmayacak. İllaki bir gün Bursaspor ile yolları yeniden kesişecek. Belki önümüzdeki sezon, belki de 5 yıl sonra. Ama Allah kısmet ederse bu kesişme uzun sürmeyecek.
Gelişi gibi vedası da çok güzel oldu. Hiçbir zaman eleştiri almadan bıraktı futbolu. Biz basın mensupları olarak da böyle efsane bir futbolcuyu ayakta alkışlamanın gururunu yaşadık.
Senin oynadığın oyunu izlemek ve muhabbetini dinlemek güzeldi büyük kaptan. Şimdi yeni maceralarında umarız yine sen bizim, biz de senin yanında oluruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.