Hava Durumu

Eskiciye verseniz mandal vermez

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2012 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 08:47
Neresi burası?
Siz de kimsiniz?
Neden geldiniz?
Neler oluyor burada?
Süper mi ne süperi?
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu soruları soran o kadar çok kişi vardı ki inanamazsınız. Çok demişken yüzdelik orandan bahsediyorum.
Ne maçı takip eden Belediye taraftarı, ne güvenlik görevlileri, ne stat çevresindeki vatandaşlar, ne de yayıncı kuruluş... Olayın farkında olanlar sadece Bursaspor taraftarı, futbolcuları ve Beşiktaşlılar.
***
Süper Finaller'i kimseye sormadan ortaya atan ve mecbur bırakan isimler acaba hem Şampiyonluk Grubu hem de Avrupa Grubu'ndaki maçları toplam kaç dakika izledi.
Ben söyleyeyim 180.
Arena'da ve Kadıköy'de oynanan güya asrın derbisi olarak nitelendirilen 90'ar dakikadan ibaret.
Futbolu bilmemek ve onun içinde yer almak, hatta ve hatta görev merci olmak ne kadar üzücü bir şey.
Abuzer Kadayıf filminde "Tekne senin neyine sen yüzme bilin mi?" lafındaki tekneyi alın yönetim yapın, yüzmeyi de futbol olarak değiştirip gerekli yerlere mesaj gönderin. Anlayana güzel bir cevap olabilir belki.
***
Bir de Olimpiyat Stadı gerçeğini bir kez daha gördük. Hani hava esiyor, bu stat buraya yapılır mı gibi sorunları artık geçtik. Bunları duymak sıkıcı geliyor. Ancak cumartesi günü öyle bir manzara ile karşılaştım ki gerçekten içim acıdı. Bizim cebimizden çıkan paralar ile yapılan bu stat terk edilmiş gecekonduya benziyordu...
Ve öyle saklama, süsleme çabası da yok kimsenin. Açık seçik, evet bu stadyumun hali bu diyordu herkes. Sanki Olimpiyat da beni kurtarın çığlığı atıyordu.
Daha 5-6 sene öncesinde Şampiyonlar Ligi finali oynanan ve şu anda Süper Lig'e hizmet eden, milyon dolarlık futbolcuların oturduğu yedek kulübesindeki koltukları eskiciye verseniz, karşılığında inanın mandal alamazsınız.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.